Konyalı’nın başı fahri müfettişlerle dertte! ABD’de federaller Konya’da fahriler

Konyalı’nın başı fahri müfettişlerle dertte! ABD’de federaller Konya’da fahriler

Konya’da uzun zamandan beri kanayan yaraya çare bulan olmadı. Vatandaşlar fahri müfettişlerin yazdığı trafik cezalarından oldukça dertli. Konyalı sorunun çözümünü için yetkili makamlara sesleniyor.

Konya ve Türkiye’de adeta kanayan yara haline gelen fahri trafik müfettişleri vatandaşın canını yakmaya devam ediyor.

Cezaların keyfi yazıldığını düşünen vatandaşlar özellikle sosyal medyadan seslerini duyurmaya çalışıyorlar.

Daha önce 2013 yılında Milliyetçi Hareket Partisi Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, fahri trafik müfettişlerinin Konya’da sürücülere Türkiye ortalamasından 3 katı fazla ceza yazması konusunda verdiği soru önergesi ile konu Meclis’e taşınmış, büyük yankı uyandırmıştı.

O dönemden bu yana sorun haline gelen konuyla ilgili henüz bir gelişme yaşanmadı.

2019 YILINDA 14 BİN YENİ FAHRİ MÜFETTİŞ EKLENDİ

İçişleri Bakanlığı trafikte sürücülerin kurallara uyup uymadığını kontrol eden fahri trafik müfettişlerine 14 bin 716 kişi daha ekleneceğini açıklamıştı.

NASIL FAHRİ TRAFİK MÜFETTİŞİ OLUNUR?

Fahri trafik müfettişleri tamamen gönüllülük esasına göre bu görevi yerine getiriyor. Tespit ettikleri kural ihlallerine karşı tutanak tutabiliyor, bu tutanakları elden trafik birimlerine ya da elektronik ortamda Emniyet Genel Müdürlüğüne 7 gün içerisinde teslim ediyor.

Fahri trafik müfettişi olabilmek için en az 40 yaşında, yüksek okul mezunu, en az 10 yıllık sürücü belgesine sahip olmak, müracaat tarihinden geriye doğru toplam beş yıl içerisinde hakkında 100 ceza puanı uygulaması sonucu sürücü belgesinin geri alınmamış kamu hizmetlerinden yasaklı olmaması gerekiyor.

BAŞVURULAR İNTERNET ÜZERİNDEN YAPILIYOR

Fahri trafik müfettişi olmak isteyenler, ikametlerinin bulunduğu ildeki Trafik Denetleme Şube Müdürlüklerine müracaat edebiliyor. Başvuru sırasında T.C. kimlik numarası, adres bilgileri, sabıka kaydı olmadığı beyanı, sürücü belgesi bilgileri, öğrenim durumu belgelerini yanlarında götürmelerine artık gerek kalmadı. İstenen bu belgeler ilgili kurumların sisteminden online olarak alınabiliyor. Bilgilerin ilgili kurum ve kuruluşlardan güvenli elektronik sistem üzerinden doğrulamasının yapılamadığı durumlarda ise başvuru sahibinden ilgili belge talep edilebilecek.
 

Etiketler :