Konyalılardan Meram Devlet Hastanesi Diş Kliniğine yoğun ilği

Konyalılardan Meram Devlet Hastanesi Diş Kliniğine yoğun ilği

Konya Meram Devlet Hastanesi’nde 16 ünit kapasiteli ağız ve diş sağlığı kliniği hizmete açıldı. Konyalıların yoğun ilgi gösterdiği klinikte 2 ayda 6 bin 978 hastaya 17 bin 568 diş işlemi yapıldı

Konya Meram Devlet Hastanesi’nde hizmete açılan 16 ünit kapasiteli ağız ve diş sağlığı kliniği bölgedeki önemli bir eksikliği giderdi. Her odada bir diş ünitinin bulunduğu 16 ayrı poliklinik odasında hastalara ağız ve diş sağlığı hizmetinin sunulduğu bölümde, 2 ay gibi kısa bir süre içerisinde 6 bin 978 hastaya 17 bin 568 diş işlemi yapıldığı açıklandı.

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, Meram Devlet Hastanesi’nde açılan diş polikliniği alanında incelemelerde bulunarak, diş muayenesi yaptırmak için hastaneye gelen vatandaşlarla sohbet etti. Özellikle hastalara diş randevusu konusunda sıkıntı yaşayıp yaşamadıklarını ve kaç gün önce randevu aldıklarını soran Prof. Dr. Koç, vatandaşlara yansıyan memnuniyetin kendilerini de son derece mutlu ettiğini söyledi. Hastane Başhekimi Uz. Dr. M. Önder Gönen’den sunulan sağlık hizmetlerinin güncel durumu hakkında bilgi alan Prof. Dr. Koç, diş hekimleri ve sağlık çalışanları ile de istişarelerde bulundu.

Pandeminin özellikle yoğun olarak yaşandığı dönemlerde hastaların ağız ve diş sağlığı hizmetlerine ulaşmada zorluklar yaşadığını vurgulayan Prof. Dr. Koç, “Artan hasta potansiyelini de göz önüne alarak Meram Devlet Hastanesi’nde 16 ünit kapasiteli diş polikliniği açılması için çalışma başlatmıştık. Hastanemiz bünyesinde gerekli altyapı çalışmalarını hızlı bir şekilde tamamlayarak 16 ayrı poliklinik odasında diş sağlığı tedavilerine başlanmasını sağladık. Açmış olduğumuz diş polikliniklerinde, hem muayene rakamlarının hem de girişimsel işlemlerin (Dolgu, kanal tedavisi, diş çekimi, protez vb.) oldukça yüksek rakamlara ulaşmış olması vatandaşlarımızın diş sağlığı hizmetlerinden daha fazla faydalanması adına sevindiricidir” dedi. Prof. Dr. Koç, “Meram Devlet Hastanesi’nde diş polikliniği açılması noktasında diş üniti talaeplerimizi hızla karşılayan başta Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca’ya, Sağlık Bakanlığı yetkililerimize, ilgili milletvekillerimize ve süreçte emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Vatandaşlarımızın, kamuya ait sağlık tesislerinde ücretsiz bir şekilde diş tedavilerini yaptırabilmeleri adına MHRS oranlarında ciddi düzenlemeler yaptıklarını da belirten Prof. Dr. Koç, hastalarımızın sağlık alanında mağduriyet yaşamamaları adına her türlü önlemi alıyor ve sağlık hizmet kalitesini en üst noktaya taşımak için gayret gösteriyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

1.jpg

2.jpg

3-1.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.