Konyalılara duyurulur: Selçuklu 2. El Pazarı açıldı

Konyalılara duyurulur: Selçuklu 2. El Pazarı açıldı

Selçuklu Belediyesi, sıfır atık politikası doğrultusunda hayata geçirdiği Selçuklu 2. El Pazarı'nın resmi açılışını. Ev ekonomisine katkı sağlayacak pazarda, 191’i şahsi ve 14’ü okul standı olmak üzere toplam 205 stant bulunuyor.

Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi, sıfır atık çalışmaları kapsamında Yazır Kapalı Pazar alanında Selçuklu 2. El Pazarı'nı kurarak, resmi açılışını gerçekleştirdi. Belediyenin çevre dostu politikalarına bir örnek daha olan bu proje, tüketim çılgınlığını azaltmayı ve aynı zamanda ev ekonomisine katkı sağlamayı amaçlıyor. Selçuklu 2. El Pazarı'nda açılan 205 stant içerisinde, 191’i şahsi ve 14’ü okul standı yer alıyor.

Konyalılara duyurulur: Selçuklu 2. El Pazarı açıldı

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, sıfır atık konusundaki örnek çalışmalarına bir yenisini daha eklediklerini belirterek, "Bu projemizle evlerde ihtiyaç fazlası olan eşyaların tekrar kullanılmasını sağlamak ve tüketim çılgınlığının, israfın önüne geçmek istiyoruz. Aynı zamanda aile bütçesine de katkı sağlamış olacağız" dedi.

Konyalılara duyurulur: Selçuklu 2. El Pazarı açıldı

Projeye olan ilginin büyük olduğunu ifade eden Pekyatırmacı, "Hemşehrilerimizin ve okullarımızın ilgisi devam ediyor. İnşallah önümüzdeki günlerde buradaki stant sayısını artırarak alanı tam kapasiteli olarak kullanmış olacağız. Bu projemizde, sıfır atık kapsamında ve ikinci el ürünlerin tekrar kullanımının teşvik edilmesi konusunda böyle bir ikinci el pazarına okulları da dahil eden ilk belediyeyiz" diye ekledi.

Konyalılara duyurulur: Selçuklu 2. El Pazarı açıldı

Selçuklu Kaymakamı Eflatun Can Tortop da açılışta yaptığı konuşmada, insanlar arasındaki tüketim hastalığına dikkat çekerek, "Bugün burada yapacağımız açılışta göreceğiz ki arkadaşlarımız, esnaflarımız hem aile bütçesine katkıda bulunacak hem de insanlar arasındaki dayanışma duygusu en üst seviyeye çıkacak. Devir ekonomi devri. Hayırlı olsun diyorum" ifadelerini kullandı.

Konyalılara duyurulur: Selçuklu 2. El Pazarı açıldı

Açılışa Selçuklu Kaymakamı Eflatun Can Tortop, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Selçuklu İlçe Emniyet Müdürü Ersan Aydın, AK Parti Selçuklu Kadın Kolları Başkanı Özlem Yılmaz, Selçuklu Muhtarlar Dernek Başkanı Mustafa Avcıoğlu, Pazarcılar Odası Başkanı Murat Petek, Yazır Mahalle Muhtarı Celalettin Doğan, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Konyalılara duyurulur: Selçuklu 2. El Pazarı açıldı

Protokol üyeleri daha sonra pazar alanını gezerek satıcı ve alıcılarla sohbet etti. Pazar alanında sergi açan ilçe sakinleri ve pazara gelen vatandaşlar da memnuniyetlerini ifade ederek, Selçuklu Belediyesi’ne ve Başkan Pekyatırmacı’ya sunulan imkan dolayısıyla teşekkür etti. Selçuklu 2. El Pazarı, her ayın ilk çarşambası Yazır Kapalı Pazar Alanı’nda süreklilik kazanacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.