Konyalı yazar Gülşen Ünüvar'dan 'Bilge Kutad Anlatıyor' masal serisi

Konyalı yazar Gülşen Ünüvar'dan 'Bilge Kutad Anlatıyor' masal serisi

Eğitimci yazar Gülşen Ünüvar'ın 'Bilge Kutad Anlatıyor' isimli masal kitapları serisi çıktı. 8 kitaptan oluşan seri, 7+8+9... yaş çocuklarına hitap ediyor

Eğitimci yazar Gülşen Ünüvar'ın 'Bilge Kutad Anlatıyor' isimli masal kitapları çıktı. Ötüken Neşriyat tarafından yayımlanan ve 8 kitaptan oluşan seri, 7+8+9... yaş çocuklarına hitap ediyor.

Masallarda, 'Kutadgu Bilig' ve 'Divanı Lügatit Türk'te geçen hayvan isimlerinden oluşan karakterlere ve kadim Türk kültürünün imgelerine yer veriliyor.

Açıklama yok.

7+ yaş çocuklar hedeflenerek onların seviyelerine uygun yazılmış sekiz ayrı kitaptan oluşmakta. Ayrıca Kutadgu Bilig'de yer alan dört ana karakter ve bu karakterlerin temsil ettiği semboller, masalların ana temasını oluşturmuş (Adalet, mutluluk, akıl, akıbet). Türk mitolojisinde efsaneleşmiş karakterlerin kahramanlıkları ve doğa ile mücadeleleri kitaplarda masalsı bir dille anlatılıyor.

Açıklama yok.

Kitaplardaki masalların amacı; kadim Türk kültürümüzde unutulmaya yüz tutmuş hayvan isimlerinden yola çıkarak çocuklarımıza değerlerimizi aşılamaktır. Kitaplarda ayrıca Türkçe'nin en temel ve Türk Dili araştırmalarının en önemli kaynak eserlerinden olan 'Kutadgu Bilig ve Divanı Lügatid Türk'ü çocukların seviyelerine uygun şekle getirerek anlatmak, öğretmek ve benimsetmek gayesi güdülmüş.

Konya Şehdişehirli Gülşen Ünüvar'ın ayrıca 2019 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından seri olarak yayımlanmış 'Havuç Kurdu Bi Di Ki' isminde dört kitabı daha bulunuyor.

Açıklama yok.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.