Konyalı ünlü bürokrat Hüsnü Tekin vefat etti

Konyalı ünlü bürokrat Hüsnü Tekin vefat etti

Konyalı ünlü bürokratlardan Başbakanlık eski Personel ve Prensipler Genel Müdürü, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı eski Müsteşar Yardımcısı Hüsnü Tekin hayata gözlerini yumdu.

Başbakanlık eski Personel ve Prensipler Genel Müdürü, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı eski Müsteşar Yardımcısı Hüsnü Tekin hayata gözlerini yumdu.

Tekin'in bir süredir koronavirüs tedavisi gördüğü ve mücadeleyi kaybettiği öğrenildi.

Tekin'in cenaze programı da belli oldu. Hüsnü Tekin'in cenazesinin 22 Ekim 2020 Perşembe günü saat 15:00'da Hacıveyis Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından Üçler Mezarlığı'na defnedileceği öğrenildi.

Memleket.com.tr olarak merhuma Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileriz.

HÜSNÜ TEKİN KİMDİR?

1964 yılında Konya’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Ankara’da tamamladı. 1985 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun oldu. Yüksek Lisansını 1995 yılında Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde yaptı.

1997 yılında İngiltere Exeter Üniversitesi’nde Kamu Yönetimi Master Programını bitirdi. 2001 yılında Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Doktorasını tamamladı. İngiliz Kraliyet Kamu Yönetimi Eğitim Enstitüsü tarafından düzenlenen Yönetim Teknikleri Eğitimine katıldı.

Başbakanlık Kanunlar ve Kararlar Genel Müdürlüğünde Başbakanlık Uzman Yardımcılığı, Başbakanlık Uzmanlığı, Daire Başkanlığı, Genel Müdür Yardımcılığı ile Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü görevlerinde bulundu.

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Yönetim Kurulu Üyeliği, Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) Denetim Kurulu Üyeliği ve Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. 10/02/2009 tarihinde Yüksek Denetleme Kurulu Üyeliğine atandı.

26/05/2009 tarihinde vekaleten atandığı Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevine 29/01/2011 tarihinde asaleten atandı. 2011 yılında 4,5 ay süreyle Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarlığı görevini vekâleten yürüttü.

29/08/2011 tarih ve 28026 sayılı 1. Mükerrer Resmi Gazete’de yayımlanan 2011/2152 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı temsilcisi olarak Şeker Kurulu Başkanlığı görevine atandı. İyi derecede İngilizce bilmektedir.
    
   

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum