Konyalı Savunma Sanayicilerine Tedarikçi Gelişim Eğitimleri Verildi

Konyalı Savunma Sanayicilerine Tedarikçi Gelişim Eğitimleri Verildi

MEVKA'nın ev sahipliğinde düzenlenen eğitim programı, Aselsan Konya işbirliğiyle Konyalı savunma sanayicilerine tedarikçi gelişim konularında önemli bilgiler aktardı.

Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA), Konya Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, Konya Sanayi Odası ve Aselsan Konya işbirliğiyle gerçekleştirilen Tedarikçi Gelişim Eğitimleri, Konyalı savunma sanayicilerine yönelik önemli bir bilgilendirme ve eğitim fırsatı sundu.

Aselsan Konya'nın liderliğinde başlatılan Gücümüzü Artırma Projesi (GAP) kapsamında düzenlenen eğitimlerin temel amacı, Konyalı sanayicilerin savunma sanayi ekosistemine adapte olmalarını hızlandırmak ve geliştirmek olarak belirlendi. İki günlük program boyunca katılımcılara tedarik süreci, kalite gereksinimleri, temel kalite kuralları, FAI (First Article Inspection), ölçüm sistemleri analizi, teknik resim okuma ve geometrik ölçülendirme gibi çeşitli konularda eğitimler verildi.

Eğitimlerin ardından değerlendirmelerde bulunan MEVKA Genel Sekreteri Dr. İhsan Bostancı, Türkiye'nin savunma stratejilerinin önemli unsurlarından birinin sanayi ve teknoloji gücü olduğunu vurgulayarak, Aselsan Konya'nın şehir için bir dönüm noktası niteliğinde olduğunu belirtti. Bostancı, Aselsan Konya'nın şehir sanayicilerinin de ortak olduğu bir sistemle gerçekleştirdiği yatırımın, Konya için büyük önem taşıdığını dile getirdi.

MEVKA Genel Sekreteri Bostancı ayrıca, savunma sanayisinin stratejik önemine dikkat çekerek, ajansın savunma sanayii alanında yaptığı çalışmaları ve destekleri anlattı. Ajansın yürüttüğü projelerin ve desteklerin Konya ve Karaman illerinin savunma sektöründeki kabiliyetlerini artırmaya yönelik olduğunu vurgulayan Bostancı, bu çalışmaların devam edeceğini ifade etti.

Sonuç olarak, MEVKA'nın ev sahipliğinde düzenlenen Tedarikçi Gelişim Eğitimleri, Konyalı savunma sanayicilerine önemli bilgi ve beceriler kazandırdı. Bu tür eğitimlerin, yerel sanayinin savunma sektöründe daha da güçlenmesine ve ülke savunma sanayiinin daha da ilerlemesine katkı sağlaması bekleniyor.

Konyalı Savunma Sanayicilerine Tedarikçi Gelişim Eğitimleri Verildi

Konyalı Savunma Sanayicilerine Tedarikçi Gelişim Eğitimleri Verildi

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler