Konyalı mangal sezonunu ne zaman açacak? Normalleşme takvimi ne diyor?

Konyalı mangal sezonunu ne zaman açacak? Normalleşme takvimi ne diyor?

Dünyayı kasıp kavuran salgın nedeniyle bundan daha önce tüm sokağa çıkma kısıtlamalarını gören Konya, son kısıtlamasını görmüş oldu. Halk şimdi neler olacağını ve nasıl davranacağını merak ediyor. En çok sorulan soru ise mangal yakılacak mı?

İl vakanın 10 Mart tarihinden bu yana Türkiye’de tüm sokağa çıkma kısıtlamalarını gören Konya’da vatandaşlar özgürce sokakların ve kırların tadını çıkarmaya hazırlanıyor.

Tüm ülkede olduğu gibi zorlu bir süreçten geçen Konya’da vatandaşlar kısıtlamalara ve alınan tedbirlere harfiyen uymaya özen gösteriyor. Birkaç istisna dışında tedbirlere uyulması ise şehirde yüzleri güldürdü.
Yeni hafta ve Haziran ayının ilk günü itibariyle ortadan kalkacak kısıtlamalarla birlikte vatandaşlar özlemini duyduğu bölgelere akın etmeye hazırlanırken kısıtlamalarla ilgili de bilgi sahibi olmak istiyorlar.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay koordinesinde hazırlanan Covid-19 Normalleşme Takvimi’nde Haziran ayının ilk gününde birçok değişiklik görülüyor. Bu da Konya’nın yeni aya yeni normal hayat kuralları çerçevesinde başlaması anlamına geliyor.

Haziran ayı takviminde Konya’yı ilgilendiren birçok başlık bulunuyor. Ancak özellikle sosyal medyada vatandaşlar birbirine mangal yakmanın serbest olup olmadığını soruyor. Havaların ısınmasıyla birlikte Konyalı’nın alışkanlıklarından birisinin özleminin giderilip giderilmediği sorusu gündemin ilk maddesi olmayı başardı.

PİKNİK VE MANGAL YAKMA İZNİ 15 HAZİRAN’DA

En çok sokağa çıkma kısıtlamasıyla hayatı değişen Konya halkı Pazartesi'den itibaren şehirlerarasında seyahat edebilecek. Bunun yanı sıra piknikçiler için de güzel haberler var. Mangal yakmayı seven Konyalılar 15 gün sonra da bu özlemlerini gidermiş olacaklar.

Ayrıca haftasonlarında kendini kırlara atan Konyalılar için ören yerleri ve orman alanları da Pazartesi'den itibaren faaliyete geçmiş olacak.

Takvimde yer alan bilgilerde bugün (1 Haziran) tarihi itibariyle şu maddeler yer alıyor:

* Umuma açık istirahat ve eğlence yerleri ile çay bahçesi, dernek lokalleri, yüzme havuzu, kaplıca ve spor merkezleri gibi tesislerin açılacak.

* Ören yerleri tekrar ziyaretçilerini almaya başlayacak.

* Nikâh salonları yüzde 25 azami doluluk oranıyla hizmete girecek.

* İş Sağlığı ve Güvenliği açısından yerinde incelemesi yapılmamış olan kurumlara yerinde inceleme yapılabilecek.

* Hastaneler normal hasta kabul ve işleyişe geri dönecek.

* Harp Okulları Sınavlarının özel tedbirlerle yapılabilecek.

* Atama ve görevlendirmelerin yine özel tedbirlerle yapılmaya başlayacak.

* Perakende satış mağazalarının genel ve özel kurallara uyulmak şartıyla faaliyetlerin devam edecek.

* Havalimanlarının işletilebilmesi için laboratuvarlar kurularak test ve tedavi altyapısı işleme alınacak ve yolcu kabulü fiilen başlayacak.

* Sergi gibi kültürel faaliyetler belirlenen kurallara uyulmak şartıyla yapılabilecek.

* Konser salonlarının yüzde 50 kapasitesi ile genel ve özel kurallara uyulmak şartıyla oturma düzeni olan konserler başlayabilecek.

* Kütüphaneler yine belirlenen kurallara uyulması şartıyla haftanın belirli günlerinde hizmete açılacak.

* Orman Genel Müdürlüğüne ait tüm mesire yerleri aşamalı olarak kullanıma açılacak.

* 81 ilde düzenlenen ve ertelenen il birincilikleri kademeli olarak yeniden yapılmaya başlayacak.

*Okulların kapanmasıyla birlikte gençlik kamplarının belirlenen kurallara uyulmak şartıyla katılımcı sayıları kısıtlı olarak kamplara başlanması sağlanacak.

* Ertelenen bakım onarım çalışmaları yeniden başlayacak.

* Şehirlerarası yolcu taşımacılığı ve seyahatler başlayacak.

Etiketler :