Konyalı Kitap, Kırtasiyeci ve Fotokopici Esnafı  Sorunlarını çözmek için istişare toplantısı yaptı

Konyalı Kitap, Kırtasiyeci ve Fotokopici Esnafı Sorunlarını çözmek için istişare toplantısı yaptı

Kırtasiyeciler odası Başkanı Ramazan Kuşpınar ve yönetim kurulu üyeleri, esnaf ile kahvaltıda buluşarak, meslekte yaşanan sıkıntılar ve sorunlarını masaya yatırdılar

 

Meram Tıp Fakültesi civarında yer alan Gevale Cafe’de kahvaltıda bir araya gelen Konyalı Kitap, Fotokopici ve Kırtasiyeci esnafının toplantısına AK Parti Konya Milletvekili Prof Dr. Mehmet Babaoğlu, Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay, Saatçiler Odası Başkanı Lütfi Pınarcık, İnşaatçılar Odası Başkanı Ali Yazar, Tornacılar Odası Başkanı Emin Baranok, Kırtasiyeciler odası Başkanı Ramazan Kuşpınar ve yönetim kurulu ile çok sayıda oda üyeleri katıldı. Kahvaltıya katılan AK Parti Konya Milletvekili Prof Dr. Mehmet Babaoğlu, son günlerde gündemde olan Almanya ile ilişkilerde yaşanan sorunlara dikkat çekerek, Almanya Türkiye karşı bir yanlışın içinde, Türkiye’nin mücadele ettiği terör örgütlerine sahip çıkan Almanya bir gün gelir terörle kendileri de yüzleşir. Ülkemizde ayağımızı yorganımıza göre uzatmalıyız. OHAL sürecindeyiz. Çok yakın bir zamanda bütün sıkıntılardan kurtulacağız. Allahın izniyle Türkiye’nin önü açık, Bütün STK ve Odalarımızın yanındayız. Onlarla her alanda mücadele etmeye hazırız. Onların sorunlarının takipçisiyiz. Gün birlik ve beraberlik zamanıdır. Birlikte ülkemizin kalkınması için elimizden geleni yapacağız. Kırtasiyeciler odası Başkanı Ramazan Kuşpınar “ Konya Milletvekillerimiz ve Konya Merkez Belediye Başkanlarımız biz esnaflarımızın her zaman yanında oldu ve sorunlarımızın çözülme konusunda yardımcı oldular. Kendilerine esnafımız adına teşekkür ediyorum. Oda olarak hazırlamış olduğumuz dosyamızı AK Parti Konya Milletvekilimiz Prof Dr. Mehmet Babaoğlu’na teslim ettik. O da bizlere bu konuda yardımcı olacağının sözünü verdi. Ülkemizde esnaf olarak sıkıntılar içerisindeyiz. Plansız bir sistem içinde ayakta kalmakta mücadelesi veriyoruz. İktidardan talebimiz esnafın sorunlarına çözüm bulması ve ekonomiyi öncelikli olarak görerek bu konuya daha fazla önem vermesini talep ediyoruz.”dedi.

Protokol konuşmaların ardından toplantıda ilk önce Kitap, Kırtasiye ve Fotokopici esnaf ve sanatkârların sorunları, Okul öncesi hazırlıklar, fotokopi fiyat listesi, 3308 sayılı kanun ustalık ve kalfalık belgeleri, Devlet destekleri, İşkur Destekleri, KOSGEB destekleri masaya yatırıldı ve esnaflara bilgiler yetkililer tarafından aktarıldı.