Konyalı inşaat firması iflas etti!

Konyalı inşaat firması iflas etti!

Türkiye ekonomisinde yaşanan kriz giderek derinleşirken, dev şirketlerden iflas haberleri de gelmeye devam ediyor.

Türkiye ekonomisindeki türbülansın en fazla etkilediği sektörlerden biri olan inşaattan bir iflas haberi daha geldi.

Emlak Kulisi'nin haberine göre inşaattan mimariye, statik dizayndan pazarlamaya kadar çok birimli bir yapıya sahip olan Neo Yapı Arazi Geliştirme İnşaat, sektörde karşılaştığı maddi sorunları aşamayınca konkordato talep etmişti. Neo Yapı için yeni bir karar alındı.

18 sene önce Kadir Aydın ve Feridun Uzunyol tarafından kurulan Neo Yapı Arazi Geliştirme İnşaat San. Ve Tic. A.Ş., ağırlıklı olarak Eyüp Göktürk ve Arnavutköy Bolluca bölgelerinde faaliyetlerde bulundu ve projelere imza attı.

2000 yılında kurulan Neo Yapı Arazi Geliştirme İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Kemerburgaz, Göktürk ve Bolluca'da 200 bin metrekareyi aşkın konut, villa ve iş yeri ile birçok projeyi hayata geçirdi. İstanbul 1. Asliye Ticaret Mahkemesi'nden, Neo Yapı Arazi Geliştirme İnşaat San. Ve Tic. A.Ş. için yeni bir karar çıktı.

Neo Yapı Arazi Geliştirme İnşaat, sektörde yaşadığı mali sorunlarını aşamayınca konkordato istedi.

Borçlu şirkete ilişkin konkordatonun tasdiki talebinin reddine, kesin mühletin ve tüm tedbirlerin 3 Haziran 2021 günü saat 14:10 itibariyle tümden kaldırılmasına, 3 Haziran 2021 günü saat 14:10 itibariyle konkordato komiserlerinin görevlerine son verilmesine; hak edilen ücretin komiserlere görev süresi ile orantılı olarak ödenmesine, Neo Yapı Arazi Geliştirme İnşaat San. Ve Tic. A.Ş.'nin iflasına, hakkında konkordato talebinde bulunulan Neo Yapı Arazi Geliştirme İnşaat San. Ve Tic. A.Ş'nin iflasın açılmasına karar verildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.