Konyalı herşeyi devletten beklemiyor

Konyalı herşeyi devletten beklemiyor

Sosyal medyayı en etkin ve faydalı şekilde kullanan, yardımlaşma örnekleriyle tüm dünyaya örnek olan Konya, koronavirüsün etkilerinin en sert şekilde yaşandığı günlerde tavırlarıyla yüzleri güldürüyor.

Tüm dünyaya diz çöktüren ve bir kaç ülke dışında etkileri en sert şekilde hissedilen koronavirüs salgınında Türkiye'den gelen görüntüler ve yardım kampanyaları yüzleri güldürmeye devam ediyor.

Özellikle dünyanın süper güçleri olarak bilinen Amerika, Fransa, İtalya, İspanya gibi ülkeler salgın öncesinde alamadıkları önlemler ve bu süreçte yaşadıklarıyla ibret vesikası olarak göze çarptı.

Amerika adeta patlayan işsizlik rakamlarıyla mücadele etmekte zorlanırken İtalya ölümleri bir türlü durduramıyor.

Bunun yanı sıra sosyal devlet olmalarıyla tanınan bu devletlerden ABD'de hükümetin hesaplara yatırdığı yardım paralarına Amerikan Bankaları el koydu. Hal böyle olunca ABD dünyaya rezil oldu.

Türkiye'de ise düzenlenen yardım kampanyalarına yapılan yardım miktarları oldukça tatmin edici seviyede.

Bunun dışında kişisel olarak yapılan yardımlar ve özellikle sosyal medya üzerinden yardım taleplerine verilen tepkiler de tüm dünyaya örnek oluyor.

Konya'da yüksek takipçili sosyal medya sayfaları Konya'da Trafik, Konya Son Dakika Haberleri, Konya'da Trafik ve Asayiş ve birçok sayfada ayrıca grupta yapılan yardım talepleri paylaşımlarına Konyalılar, yardımda bulunabileceklerini söylüyor.

Bu paylaşımlar yoluyla birçok ihtiyacı olan vatandaşın ihtiyaçları karşılanmış oluyor.

Konya'da bu gibi görüntüler ise kullanıcıların takdirini topluyor.

 

Etiketler :