'Konyalı hemşehrilerimizi İstiklal Marşımızı okumaya balkonlara davet ediyorum'

'Konyalı hemşehrilerimizi İstiklal Marşımızı okumaya balkonlara davet ediyorum'

Milliyetçi Hareket Partisi Konya İl Başkanı Remzi Karaarslan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin yüzüncü kuruluş yıldönümüyle ilgili bir mesaj yayımladı. Karaaslan, mesajında millet iradesine vurgu yaptı.

Milliyetçi Hareket Partisi Konya İl Başkanı Remzi Karaarslan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin yüzüncü kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir tebrik mesajı yayınladı.

Karaarslan mesajında salgın nedeniyle bu bayramın buruk geçtiğini ancak bu sürecin birlik ve beraberliğimize önemli katkılar sağladığını söyledi.

Karaarslan ayrıca 23 Nisan kutlamaları programına tüm Konyalılar’ı davet ederek hep bir ağızdan İstiklal Marşı’nı söylemeye davet etti.

Remzi Karaarslan mesajında şunları söyledi:

“23 Nisan 1920 Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı gün; hem kurtuluş savaşımızı zafere götüren yolun başlangıcı, hem de Cumhuriyeti'nin müjdecisi olmuştur. Milli egemenliğimizin ilan edildiği, bu tarihi Gazi Mustafa Kemal Atatürk, geleceğimizin aydınlık neferleri çocuklara armağan etmiştir.

Türkiye Büyük Millet Meclisi kurulduğu günden bu yana milli iradenin ve bağımsızlığın timsali olarak gazilik ünvanı alarak tüm etkinliklerini sürdürmektedir ve her türlü ihanete rağmen sürdürecektir de. Gözlerindeki ışıkta ülkemizin aydınlık geleceğini gördüğümüz çocuklarımız, küçücük bedenlerinde atan kocaman kalpleriyle bizleri geleceğe taşıyorlar.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı koronavirüs salgını dolayısıyla, mahzun geçirecek olan evlatlarımızla, evlerimizde kutluyoruz. Bu zorlu süreci sağlıklı bir şekilde atlatıp, yeniden okullarda, sokaklarda büyük bir coşkuyla kutlamaya kaldığımız yerden devam edeceğiz. Demokrasimize yönelik tüm tehditlere göğüs geren meclisimiz, halkımız, elbet bu günleri de tarih sayfalarında bırakacaktır.

Milletimizin hürriyetini ve egemenliğini sembolleştiren, milli iradenin yüzüncü şeref yılında 23 Nisan'ın tüm ülkemize huzur, mutluluk ve esenlikler getirmesini diliyorum. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere; tüm kahraman  gazilerimizi ve şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyor, tüm vatandaşlarımızı 23 Nisan akşamı hep bir ağızdan İstiklal Marşımızı okumaya davet ediyorum."

 

Etiketler :