Konyalı Genç Girişimciler: Devletten Faizsiz 150 Bin TL Kredi

Konyalı Genç Girişimciler: Devletten Faizsiz 150 Bin TL Kredi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 2024 yılında genç girişimcilere yönelik faizsiz ve geri ödemeli 150 bin TL kredi desteği sunacak. Bakan Mahinur Göktaş, gençlerin kendi işlerini kurmalarına destek olacak bu programı duyurdu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Göktaş, ülkemizdeki genç girişimcilere büyük bir destek sağlamak amacıyla faizsiz ve geri ödemeli kredi imkanını duyurdu.

2024 yılında uygulanacak olan program kapsamında, belirli şartları sağlayan genç girişimciler, kendi işlerini kurmak için 150 bin TL'ye kadar faizsiz kredi alabilecekler.

Bakan Göktaş, genç girişimcilerin ekonomik zorluklarla mücadele etmelerine yardımcı olacak bu destek programının, iş kurma hayallerini gerçekleştirmek isteyen gençler için bir fırsat olduğunu vurguladı. Ayrıca, programın sadece ekonomik krizle boğuşan gençlere değil, aynı zamanda engelli vatandaşlara da kapılarını açtığını belirtti.

Engelliler için yeni projeler

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, genç girişimcileri desteklemenin yanı sıra engelli vatandaşların hayatını kolaylaştırmak amacıyla da çeşitli projeleri hayata geçiriyor. Bakan Göktaş, engelli memurların kamuda istihdam edilmesine verilen önemin altını çizdi. Son 21 yılda engelli memur sayısının 12 katına çıktığını ve 68 bine yakın engelli vatandaşın kamuda görev aldığını açıkladı. Ayrıca, 2024 yılında 2 bin 392 engelli memur daha alınacağını duyurarak bu alandaki desteklerin devam edeceğini belirtti.

Genç girişimciler için sunulan faizsiz ve geri ödemeli 150 bin TL'lik kredi, 2024 yılında da devam edecek ve bu sayede gençler, kendi işlerini kurarak ekonomik krize meydan okuma fırsatı bulacaklar.

150 bin TL, gençlere iş kurması için verilecek

Bakan Göktaş, bu kredinin gençlerin iş kurma hayallerini gerçekleştirmek için sunulduğunu ifade ederek, aynı imkanın engelli vatandaşlara da sağlandığını ve onların da sosyal ve ekonomik hayata katkıda bulunabileceklerini belirtti. Bu destekler, gençlerin ve engellilerin girişimcilik potansiyelini ortaya çıkararak ekonomik kalkınmaya önemli bir katkı sağlayacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.