Konyalı dağcılar Kaçkar Dağları'nda zirveye ulaştı

Konyalı dağcılar Kaçkar Dağları'nda zirveye ulaştı

Konya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Konya Dağcılık İl Temsilciliği'nin ortak gerçekleştirdiği Kaçkar Dağları tırmanışına 8 dağcı katıldı. 3937 metre Kuzey Klasik rota tırmanışı 14 saat sürdü. Kat edilen yol 32 kilometreye ulaştı

Konya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Konya Dağcılık İl Temsilciliği'nin ortak gerçekleştirdiği Kaçkar Dağları tırmanışına 8 dağcı katıldı. 3937 metre Kuzey Klasik rota tırmanışı 14 saat sürdü. Kat edilen yol ise 32 kilometre oldu.

Tırmanışa katılan Bilal Yavaş, tırmanışının gerçekleştirilmesinde yaşananları söyle özetledi. Dağcılar TDF Konya İl Temsilcisi Hüseyin Turan önderliğinde ekipçe Konya merkezden yola çıktı. İlkönce Ayder yaylasına ulaştı, oradan Galler düzü yaylasına geçti. Kısa bir çay molasından sonra Kaçkar Dağlarına en yakın yerleşim yeri olan Yukarı Kavron yaylasına ulaştı. Yukarı Kavron'a ulaştıktan sonra hazırlıklarımızı yapıp çantalarımızı alarak Mezovit Çayırına ulaştı. Aşağı yukarı 2 saatlik bir yürüşün ardından önce domuz yatağı denilen bölgeye daha sonrada Mezovit çayırına grup ulaştı.Grup Kaçkar Dağlarının doruklarının karşısına, o güzel alpin çayıra çadırlarını kurdu ve istirahat süresi verildi.

d.jpg

Akşam üzeri bölgede küçük bir keşif gezisi yaptıktan sonra tekrar kamp alanına dönüldü. Akşam yemeğinden sonra istişare toplantısı yaparak sabah 05:00 te zirve için yürüyüşe hazır olunacak şekilde çadırlarda istirahat verildi. Sabah yürüyüşe başlayıp, büyük buzulun oradan, moren (buzultaş) kaplı patika denilebilecek yolu takip ederek küçük buzulun aşağısına ulaştık, oradan da çok dik ve sağlıksız bir zemine sahip olan (sol) kapı diye tasvir edilen etabı bitirerek, her biri birbirinden güzel Karadeniz dağlarının manzaraları ile karşılaştık.

daa.jpg

Klasik Kuzey Doğu sırtını takip ederek çok zevkli ve tehlikeli bir etabı daha bitirerek 5 saat gibi kısa bir sürede Kaçkar dağının zirvesine ulaştık. Karadeniz dağlarında alışıla gelmişin dışında bir hava vardı,güneşli ve rüzgarsız bir hava. Bunu fırsat bilip bir saat kadar zirvede dinledik güzel fotoğraflar çektik ve tekrardan dönüş için yola koyulduk.

daaa.jpg

İnişi (sağ) kapıdan yaptık ve küçük buzulun eteklerinden kamp alanına ulaştık. Dağlarda iniş bazen zahmetli ve genelde tehlikeli olur. Kaçkar dağı da çok sarp ve tehlikeli olduğu için 4 saatlik bir süre zarfında acele etmeden inişi tamamladık. Kısa bir molanın ardından kamp yükünü toplayıp yola koyulduk ve güneş batarken Y. Kavron'a ulaştık. Yaylada yaşıyan sıcakkanlı amcalarımızın sohbeti eşliğinde birer bardak çay içtikten sonra tekrar grup Konya’ya döndü.

dd.jpg

Tırmanışa Hüseyin Turan, Cemal Odabaşı, Doğan Kaplan, Serdar Kabakçıoğlu, Muhsin Yeşil, Bilal Yavaş, Uğur Kızılköy, Ömer Gülcan isimi dağcılar katıldı.

Etiketler :