Konyalı çiftçiler sektörde bir adım önde olacak

Konyalı çiftçiler sektörde bir adım önde olacak

Konya'nın hayvancılık sektöründe önemli bir merkezi olan Beyşehir ilçesinde, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından düzenlenen besicilik eğitim toplantıları, çiftçilere sektörde daha bilinçli ve eğitimli olma fırsatı sunuyor.

Konya'nın hayvancılık sektöründeki önemli merkezlerinden biri olan Beyşehir ilçesinde, besicilikle uğraşan çiftçilere yönelik eğitim toplantıları düzenleniyor. Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen bu toplantılar, kırsal mahallelerde faaliyet gösteren çiftçilere hayvancılıkla ilgili önemli bilgiler sunmayı amaçlıyor.

Veteriner hekimler tarafından yönetilen eğitim toplantılarına, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hüseyin Özver'in de zaman zaman katılarak destek verdiği belirtiliyor. Kış mevsimi nedeniyle çiftçilerin buluşma noktaları olan kahvehanelerde düzenlenen toplantılarda, besicilere hayvancılık destekleri, buzağı besleme ve hayvansal hastalıklar konularında bilgilendirmeler yapılıyor.

Toplantılarda ayrıca, çiftçilerin öneri ve talepleri de dinleniyor ve hayvancılık sektörüyle ilgili bilgi alışverişi gerçekleştiriliyor. Yenidoğan, Adaköy, Kayabaşı, Gölyaka, Kurucuova, Sevindik, Çiçekler, Bayındır, Sadıkhacı ve Avdancık mahallelerinde başlayan eğitim çalışmalarının, bölgedeki hayvancılık sektörünü daha ileri seviyelere taşımayı hedeflediği ifade ediliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.