KONYAGİAD’dan skandal Şeb-i Arus programına sert tepki: Art niyet var

KONYAGİAD’dan skandal Şeb-i Arus programına sert tepki: Art niyet var

KONYAGİAD Başkanı Gülvezir Korkmaz, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Şeb-i Arus programında Kur'an-ı Kerim’in Türkçe okunması ve uygunsuz sema yapılmasına sert tepki gösterdi.

Konya Genç İş İnsanları Derneği (KONYAGİAD) Başkanı Gülvezir Korkmaz, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Şeb-i Arus programında Kur'an-ı Kerim’in Türkçe okunması ve uygunsuz sema yapılmasına sert tepki gösterdi. Korkmaz ''Her şeyden önce kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’e ve Hz. Mevlana’ya büyük bir saygısızlık yapılmıştır. Art niyetli bu davranışı şiddetle kınıyoruz'' açıklamasında bulundu.

Konya Genç İş İnsanları Derneği (KONYAGİAD) Başkanı Gülvezir Korkmaz, yaptığı açıklamada, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Evrensel Mevlana Âşıkları Vakfı'nın (EMAV), Mevlana’nın 747. vuslat yıldönümünde Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde düzenlediği Şeb-i Arus programında Kur'an-ı Kerim, teşrik tekbiri ve Naat-ı Şerif'in Türkçe okunması ile uygunsuz sema yapılmasına sert tepki gösterdi.

Şeb-i Arus etkinliklerinin Konya’da asırlardır aslına uygun şekilde yapılırken, bazı kesimlerin bunu farklı biçim ve mecralara çekme gayretlerinin beyhude çabalar olduğunu belirten Korkmaz, ''Her aralık ayında Konya’da gerçekleştirilen ihtifallerde uygulanan usul bellidir. Hazreti Mevlana'nın vuslat gecesinde, Mevlevi geleneğinde hiçbir yeri olmamasına rağmen kadın-erkek bir arada sema yapılması ve Kuran’ı Kerim’in Türkçe okunması bizlere geçmişin kötü hatıralarını yeniden hatırlatmıştır. Özellikle Avrupa’da İslam düşmanlığının azdığı bir dönemde ülkemizde bir belediyenin düzenlediği programda dinimize, kutsal kitabımıza ve Hz. Mevlana’ya yönelik yapılan büyük saygısızlığı en hafif tabirle kınıyoruz.'' ifadelerini kullandı.

Programda ortaya konulan davranışların art niyetli olduğunu ifade eden Gülvezir Korkmaz, zamanında ezanı Türkçe okutma ile düştükleri gafleti tekrarlama gayretinde olanların hastalıklı zihniyetlerini yeniden hortlatmaya çalışmalarını ibretle izlediklerini kaydetti. Korkmaz ''Bu kesimlere sesleniyorum: Milli ve manevi değerlerimiz üzerinden kirli ellerinizi çekin! Türkiye asla özlemini duyduğunuz o karanlık günlere dönmeyecektir. Buna izin vermeyeceğiz" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.