Konya'dan Suriye'ye yardım

Konya'dan Suriye'ye yardım

Dost Eli Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği aracılığıyla temin edilen yardım malzemelerini taşıyan tır, Suriye'ye gönderildi

KONYA (AA) - Dost Eli Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından temin edilen un, gıda ve kışlık giysileri taşıyan tır, Suriye'ye uğurlandı.

Derneğin Genel Sekreteri Hüseyin Aybilek, Şekerciler Sitesi Lojistik Merkezi'ndeki uğurlama töreninde, Suriye'de büyük dramla karşı karşıya kalındığını söyledi.

Savaş mağdurlarının kış mevsimi öncesi açlık ve soğukla mücadele ettiğini anlatan Aybilek, "Dernek olarak oradaki kardeşlerimizin ihtiyaçlarını karşılamaya devam edeceğiz. Özellikle sınırdaki kamplarda yaşayan savaş mağdurları, çaresizlik içinde bizlerden uzanacak yardım elini bekliyor." dedi.

Suriyelilere 61. yardım tırını gönderdiklerini dile getiren Aybilek, şunları kaydetti:

"Bu tırda un, çadır, kışlık malzemeler ile giysiler var. Haftaya da inşallah 62. tırımızı hazırlayacağız. Reyhanlı ve Kilis bölgesindeki kamplarda yaşayan sığınmacılara da yardımlarımız sürecek. Suriye'de bombalamalar devam ediyor ve enkazlardan bebek cesetleri çıkıyor. Halep bölgesi perişan durumda. Elimizden geldiği kadar kardeşlerimizin yanında olacağız."

Konuşmanın ardından, yardım tırı dualarla Suriye'ye uğurlandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :