Konya'dan Seydişehir'e Temiz Enerji: GES projesinin temeli atıldı

Konya'dan Seydişehir'e Temiz Enerji: GES projesinin temeli atıldı

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Seydişehir'e 30 milyon TL değerindeki Güneş Enerji Sistemi'nin temel atma programına katıldı.

Konya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Uğur İbrahim Altay, Seydişehir'e yapılacak olan Güneş Enerji Sistemi'nin (GES) temel atma programına katıldı. Programda konuşan Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, 26 bin metrekarelik alana kurulacak olan GES projesinin maliyetinin 30 milyonu aştığını belirtti ve Büyükşehir Belediye Başkanı Altay'a arsanın tahsisinden dolayı teşekkür etti.

Konya'dan Seydişehir'e Temiz Enerji: GES projesinin temeli atıldı

Seydişehir Kaymakamı Cevdet Bakkal, projenin belediyenin öz kaynaklarını geliştirmesi ve maliyetlerin azaltılması açısından önemli olduğunu vurguladı. Ayrıca, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Altay da belediyelerin yeşil enerjiye dönüşüm konusunda önemli faaliyetler yürüttüğünü ve Seydişehir'in 1 megavatlık GES'inin bu açıdan önemli olduğunu belirtti.

Altay, aynı çatı altında siyaset yapan belediye başkanlarının işbirliğinin hizmetlerin hızını artırdığını vurgulayarak, arsanın Seydişehir Belediyesine tahsisini yaparak bu işbirliğini gösterdiklerini ifade etti. Ayrıca, Seydişehir'e bugüne kadar 1 milyar 400 milyon liralık yatırım yapıldığını da hatırlattı.

Konya'dan Seydişehir'e Temiz Enerji: GES projesinin temeli atıldı

Programa katılan AK Parti Konya Milletvekilleri Mustafa Hakan Özer, Türkiye'nin enerji tedariğini çeşitlendirmek zorunda olduğunu belirterek, Seydişehir'in güneş enerjisi potansiyelini değerlendirmenin önemini vurguladı.

Konuşmaların ardından Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından tahsis edilen arsada yapılacak olan Seydişehir GES'inin temeli dualarla atıldı. Programa, AK Parti ve MHP temsilcileri de katıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.