Konya'dan o yönlere gidecekler dikkat! Kar var

Konya'dan o yönlere gidecekler dikkat! Kar var

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarılarının ardından hava sıcaklığı bir günde 10 derece birden düştü. Yüksek kesimlerde kar etkili olurken Konya-Antalya ve Konya-Ankara yolunda kar yağışı etkili oluyor. Bolu Dağı'nda ise görüş mesafesi sıfıra kadar indi

Konya-Antalya karayolu Seydişehir-Akseki Alacabel mevkiinde dün öğleden sonra başlayan kar yağışı etkisini sürdürüyor. Konya-Ankara karayolunda ise yer yer karla karışık yağmur etkili oluyor.

Konya-Antalya karayolundaki bin 825 metre rakımlı Alacabel mevkiinde dün saat 14.30 sıralarında başlayan kar yağışı etkili olmaya devam ediyor. Konya'nın Beyşehir, Derebucak, Seydişehir, Ahırlı, Bozkır, Derbent, Doğanhisar, Hadim ve Hüyük ilçelerinde gün boyu yer yer sağanak yağmur ve kar yağışı etkili oldu.

Konya-Ankara yolu Cihanbeyli mevkiinde akşam saatlerinde kar ve yer yer karışık yağmur etkili olmaya devam ediyor.

Karaman'da ise Kırobası-Güzeloluk yolu yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandı.


Trafik ekipleri, olumsuz yağış nedeniyle kayganlaşan yollarda sürücülerden dikkatli olmalarını istedi.

Bolu Dağı'nda göz gözü görmedi

Bolu’da, yüksek kesimlerde gün boyunca etkili olan sağanak akşam saatlerinde yerini kar yağışına bıraktı. Sisin de etkili olduğu Bolu Dağı’nda sürücüler güçlükle ilerlerken, trafik ekipleri sürücüleri olası kazalara karşı uyarıyor.

Bolu’da, dün saatlerinden itibaren yüksek kesimlerde etkili olan sağanak yağış ve yoğun sis akşam saatlerinde yerini kar yağışına bıraktı. Özellikle, D-100 karayolu Bolu Dağı kesimi Yumrukaya, Abant Kavşağı, Elmalık, Bakacak, Seymenler, Karanlıkdere, Bıçkıyanı, Sarıçökek bölgesinde etkili olan sis ve kar yağışı sebebiyle sürücüler zor anlar yaşadı.

Sis nedeniyle görüş mesafesinin yer yer 5 metreye kadar düştüğü Bolu Dağı’nda sürücüler takip mesafelerini korumaları ve hız yapmamaları konusunda ışıklı tabelalar ve polis ekipleri tarafından uyarılıyor.

Hava sıcaklıkları Perşembe gününden itibaren normale dönecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Haftalık Hava Tahmini verilerine göre (12 - 18 Nisan 2022) ülke genelinde mevsim normalleri altına düşecek olan hava sıcaklıklarının Perşembe gününden itibaren artarak mevsim normalleri civarına çıkması bekleniyor.

Resim

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.