Konya'dan İsrail'e tepki yağdı!

Konya'dan İsrail'e tepki yağdı!

İsrail'in Mescid-i Aksa'daki saldırılarına Konya'dan da tepki yağdı. Konya halkı, milletvekilleri ve belediye başkanları aynı dille İsrail'i kınayarak, "Aksâ özgür kalana dek tarafımız Filistinli kardeşlerimizin tarafıdır" mesajı verdi

İsrail güçlerinin işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa'daki saldırılarına Konya'dan da tepki yağdı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, "Mübarek Ramazan’ın son haftasında iftar sonrası Mescid-i Aksâ’ya girerek ses bombaları ile Müslümanlara yönelik yapılan saldırıları lanetliyorum. Filistin ve Aksâ özgür kalana dek tarafımız Filistinli kardeşlerimizin tarafıdır, sesimiz onların da sesidir" dedi.

AK Parti Konya Milletvekili Selman Özboyacı ise, "İsrail, cehennemin dibidir! #MescidiAksa’nın özgürlüğüne pranga vuramayacaksınız" paylaşımında bulundu.

AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Mescidi Aksa'da namaz kılan kardeşlerimize Mübarek Ramazan günlerinde ses bombalarıyla saldıran İsrail'i şiddetle kınıyorum. Saldırıda yaralanan kardeşlerimize Rabbimden acil şifalar diliyorum. Filistin halkının haklı davasının her daim yanındayız" ifadelerini kullandı.

AK Parti Konya Milletvekili Hacı Ahmet Özdemir ise, "İsrail’in Ramazan ayında Harem-i Şerif’te Müslümanlara, Filistinlilere uyguladığı şiddet kabul edilemez. Bu, apaçık provokasyondur. Filistin halkının yanındayız" dedi.

AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, sosyal medya paylaşımında, "Sizin davanız, bizim davamızdır. Sizin acılarınız, bizim acımızdır.  Biz sizdeniz ve sizin yanınızdayız.  Sizi üzen her şey, bizi de üzmektedir. Size destek olmak boynumuzun borcudur. Kudüs’ün izzeti bizim izzetimizdir" ifadelerine yer verdi.

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman ise, "Müminler, İslam'a karşı durana Biraz öfkelenip kafayı taksa esir mi olurdu Mescid-i Aksa" paylaşımında bulundu.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Bir gün elbet Kudüs’ün özgürlüğüne de şahit olacağız inşaAllah. Kahrolsun Zulüm, Kahrolsun İsrail" ifadelerini kullandı.

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş ise, İlk kıblemiz Mescid-i Aksa'da ibadet eden Filistinli kardeşlerimize saldıran İsrail, şu mübarek günlerin hürmetine yıkılasın İnşaAllah. Allah'ın laneti işgalci İsrail'in üzerine olsun" dedi.

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Filistinli kardeşlerimizin evlerine, yurtlarına ve canlarına kasteden İsrail bizim nazarımızda devlet olmaktan ziyade terör grubudur. İsrail, işgalci ve zorba anlayışıyla bugün yine Mescid-i Aksa’ya saldırılar düzenledi. Bu zulüm elbet yanınıza kalmayacak" ifadelerini kullandı.

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, "İşgalci İsrail polisinin ilk kıblemiz Mescid-i Aksa’ya girerek mübarek Ramazan ayında ibadet eden kardeşlerimize yaptığı alçakça saldırıyı kınıyorum. Yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyorum. Mazlum ve mağdur Filistin halkının haklı davasının her daim yanındayız" açıklamasında bulundu.

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı ise, "Mübarek Ramazan ayında İsrail’in Mescid-i Aksa'ya yaptığı çirkin saldırıyı kınıyor ve lanetliyorum. Saldırıda yaralanan kardeşlerimize ise acil şifalar diliyorum" dedi.

KOP Başkanı Mahmut Sami Şahin, "Kudüs, sadece Filistin ve Mescid-i Aksa civarında yaşayanların değil, tüm dünya Müslümanlarının ve insanlığın ortak meselesidir. #Kudüs, herhangi bir toprak parçası değildir, bizim gözbebeğimizdir.İsrailin Mescid-i Aksâ’ya girerek ses bombaları ile yaptığı saldırıyı lanetliyorum" ifadelerini kullandı.

İç Anadolu Gazeteciler Federasyonu (İGF) Genel Başkanı Adem Alemdar da İsrail'in Mescid-i Aksa'daki saldırılarını şiddetle kınadı. Müslümanların mübarek günlerinde özellikle çığrından çıkan bu saldırıların insanlık suçu olduğunu belirten Alemdar, "İsrail işgalci bir terör devletidir" dedi.

Konya ve ilçelerinden vatandaşlar da #MescidiAksa etiketli sosyal medya paylaşımlarıyla İsral'in saldırılarını kınadı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum