Konya'dan İBB’nin skandal Şeb-i Arus programına tepki

Konya'dan İBB’nin skandal Şeb-i Arus programına tepki

İstanbul'da yapılan skandal Şeb-i Arus programına Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'dan tepki geldi. Altay Hazreti Mevlana'nın sözü ile cevap verdi: Şeb-i Arus Konya’dır, gayrısı heva vü hevestir!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Mevlana’nın 747. Vuslat Yıl Dönümünde, sözde Şeb-i Arus töreni düzenledi. Öldüğü güne 'düğün gecesi' anlamına gelen 'Şeb-i Arus' ismini veren Mevlana’nın Hakk’a yürüyüşünün 747. gecesi için düzenlenen etkinlik, Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde yapıldı.

Mevlevi geleneğinde bulunmayan kadın-erkek bir arada sema gösterisi yapıldı. Kuran’ı Kerim Aşr-ı şerifin Türkçe okunmasının yanı sıra girişteki naat kısmı Farsça aslından değil usule aykırı olarak Türkçe okundu.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun kendi sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınladığı etkinlikte mevlevi ayini olarak bilinen zikir, kadın ve erkek semazenler tarafından aynı anda birlikte ve Türkçe okunan Kur'an-ı Kerim eşliğinde sahnelendi.

İBB’nin Evrensel Mevlana Âşıkları Vakfı (EMAV) ile birlikte düzenlediği törende sema ayini kadın semazenlerin katılımıyla gerçekleştirildi.

İBB Atatürk ilahileri ve Mevlevi ayinleri de hazırlıyormuş!

İBB'nin Mevlana'nın vefatının 747'inci gecesine özel hazırladığı skandal etkinlik, 1998 yılında kurulan Evrensel Mevlana Aşıkları Derneği (EMAV) çatısı altında bulunan Çağdaş Mevlana Aşıkları Topluluğu tarafından gerçekleştirildi.

Uzun yıllardır benzer etkinliklerde yer alan EMAV tarafından daha önce konuya ilişkin yapılan açıklamada, “Hz. Mevlâna döneminde de kadın semazenler vardı. Ama ne yazık ki, erkekler ile birlikte semâ yapamıyorlardı. Şimdi buna engel yok. Hz. Muhammed ve Hz. Mevlâna ilerici ve reformcuydular. Hep cehaletle savaştılar. Şimdi bunu yadırgamanın anlamı yok. Kadın-erkek bir arada yapılan semâ törenlerimiz tüm dünyada izleniyor. Grubumuz ilahiler, Atatürk ilahileri ve Mevlevi ayinleri hazırlayıp icra ediyor” denilmişti.

EMAV, 1993 yılından bu yana her 10 Kasım’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ithafen yazılıp bestelenmiş olan “Atatürk İlahileri”ni ve “Atatürk Sema Ayini”ni icra ediyor.

Sosyal medyada tepkiler çığ gibi 

Etkinliği izleyen çok sayıda sosyal medya kullanıcısı kadın-erkek sema gösterisi ve Kur'an-ı Kerim'in türkçe okunmasına tepki gösterdi.

alty.jpg

Başkan Altay'dan Mevnala diliyle tepki

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, İstanbul'da yapılan skandal Şeb-i Arus programına Hazreti Mevlana'nın sözü ile cevap verdi: “Şeb-i Arus Konya’dır, gayrısı heva vü hevestir!” 

İstanbul'da kadınlı-erkekli yapılan ve Kuranı Kerim’in Türkçe okunduğu skandal Şeb-i Arus programına Uğur İbrahim Altay, sosyal medya hesaplarından Mevlana'nın şu sözü ile cevap verdi:

“Ben yaşadığım sürece Kur'an'ın kölesiyim, Muhammed Mustafa (SAV)'nın yolunun tozuyum. Kim benden bunun dışında bir şey naklederse o sözden de o sözü söyleyenden de şikayetçiyim”

"Vuslat, Allah’a kavuşmaktır, gerisi lafü güzaftır. Şebi-i Arus Konya’dır, gayrısı heva vü hevestir."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.