Konya'dan Dünya Şampiyonasına: Furkan Tuzlu ve Hasan Uluşan'ın Hedefi Altın Madalya

Konya'dan Dünya Şampiyonasına: Furkan Tuzlu ve Hasan Uluşan'ın Hedefi Altın Madalya

Konya'nın muaythai milli sporcuları Furkan Tuzlu ve Hasan Uluşan, Yunanistan'ın Patra kentinde düzenlenecek olan Dünya Şampiyonası'nda altın madalya kazanmayı hedefliyor.

Konya Meram Belediyespor Kulübü sporcuları Furkan Tuzlu ve Hasan Uluşan, Türkiye Muaythai Şampiyonası'nda önemli başarılar elde etti. U23 kategorisinde yarışan Hasan Uluşan, 63.5 kiloda Türkiye birincisi olurken, Furkan Tuzlu 86 kiloda Türkiye üçüncüsü oldu. Her iki sporcu da 30 Mayıs - 10 Haziran 2024 tarihleri arasında Yunanistan'ın Patra kentinde düzenlenecek olan Büyükler Dünya Muaythai Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edecek.

Hasan Uluşan: "2 Dünya, 4 Avrupa Şampiyonluğum Var"

Milli sporcu Hasan Uluşan, kariyerinde birçok ulusal ve uluslararası başarıya imza attığını belirtti. Uluşan, "2 dünya, 4 Avrupa şampiyonluğum var. Ayrıca 7 kez Türkiye şampiyonu oldum. Önümüzde Yunanistan'da Dünya Şampiyonası maçları var, oraya hazırlanıyorum. Ayın 31'ine kadar milli takım kampında olacağım. Oradan sonra da Yunanistan Patra'ya geçeceğim. Orada derece yapmayı umuyorum," dedi. Uluşan, Türkiye Şampiyonası'ndaki performansını da değerlendirerek, "İlk rakibime 3 sayı fark attım. İkinci rakibimi nakavt ettim. Son rakibimi dirsek vurarak bayılttım ve şampiyon oldum," diye ekledi.

amp.jpg

"Babamın Hayallerini Gerçekleştirmek İçin Başladım"

Hasan Uluşan, muaythaiye babasının hayallerini gerçekleştirmek için başladığını ifade ederek, "Babamın hayallerini gerçekleştirmek için başladım. Ona verdiğim sözler vardı. Onları yerine getirmeye çalışıyorum. Daha fazlasını istiyorum, yerine getireceğim. Elit büyüklerde dünya şampiyonu olup, profesyonel kulüplerde daha büyük arenalarda bayrağımızı temsil etmek istiyorum," dedi. Uluşan, Meram Belediyespor'a destekleri için teşekkür ederek, Avrupa Şampiyonası'ndaki başarısından da bahsetti.

Furkan Tuzlu: "Hedefim Dünya Şampiyonu Olmak"

Yaklaşık 5 yıldır muaythai ile uğraşan milli sporcu Furkan Tuzlu, hedeflerinin dünya şampiyonu olmak olduğunu belirtti. Tuzlu, "Muaythaiye 12-13 yaşlarında başladım. Bu süre zarfında bir kez Türkiye şampiyonu oldum. Avrupa'da derecelerim var. En son çıkmış olduğum Türkiye Şampiyonası'nda 3. oldum. İnşallah Allah'ın izniyle şampiyon olup geleceğiz," dedi. Hazırlıklarını yoğun bir şekilde sürdürdüklerini ifade eden Tuzlu, "Her gün antrenman yapıyoruz. Her gün birbirimize bir şeyler katmaya çalışıyoruz. Hedefim öncelikle ailemi, hocalarımı ve beni seven insanları gururlandırmak. Çok küçük yaşlardan beri muaythaiye merakım vardı. Sonrasında babamın da merakı olduğunu öğrendim ve onları gururlandırmak için başladım spora," diye konuştu.

Dünya Şampiyonası'na Hazırlık

Furkan Tuzlu ve Hasan Uluşan, milli takım kampında yoğun bir hazırlık süreci geçirerek Dünya Şampiyonası'na hazırlanıyor. Sporcular, hocalarının desteğiyle en iyi performanslarını sergileyip Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmeyi amaçlıyor. Her iki sporcu da ailelerini ve hocalarını gururlandırmak için altın madalya hedefiyle Yunanistan'a gidiyor.

Konya'dan Dünya Şampiyonasına: Furkan Tuzlu ve Hasan Uluşan'ın Hedefi Altın Madalya

Konya'dan Dünya Şampiyonasına: Furkan Tuzlu ve Hasan Uluşan'ın Hedefi Altın Madalya

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.