Konya'dan 4 şehre bağlantı kurulamıyor! Son yol durumunu Karayolları bildirdi

Konya'dan 4 şehre bağlantı kurulamıyor! Son yol durumunu Karayolları bildirdi

Karayolları Konya'nın bağlantı yollarıyla ilgili son durumu paylaştı. Son 4 gündür ara ara açılan bazı yollarda kar yağışı hızla devam edince vatandaşın can ve mal güvenliği için söz konusu yollarda trafik durduruldu.

Konya'da son 4 gündür devam eden yağışlar nedeniyle bazı yollarda çalışma yapılmasına rağmen yağış durmayınca yollar trafiğe açılamadı. Karayolları Konya'nın yollarındaki son durumu aktardı.

Karayollarındaki son durum şu şekilde:

* KONYA-KULU MAKAS ARASI: Yol trafiğe açık. Trafiğin normal seviyede olduğu yolda zemin karlı ve buzlu.

* KONYA-AKSARAY YOLU: Yolda çekici türü araçların geçişine izin verilmiyor. Hava kapalı hafif kar yağışlı. zemin karlı ve buzlu.

* KONYA-EREĞLİ MAKAS; AKSARAY İL SINIRI EREĞLİ MAKAS ARASI: Yol tüm araçların trafiğine açık. Ereğli güzergahı kar yağışlı. Zemin merkez güzergahı ve Karapınar güzergahı karlı buzlu. Ereğli'den ise Adana istikametine bağlantı kesildi. Çekici türü araçların geçişine izin verilmiyor.

* KONYA-KARAMAN İL SINIRI ARASI: Yolda trafik açık. Trafik yoğunluğunun normal seviyede olduğu yolda hava kapalı ve kar yağışlı. Zemin karlı ve buzlu.

* KONYA-ANTALYA İL SINIRI ARASI: Yolda Seydişehir'den Antalya istikametine tüm araçlara kapalı. Konya'dan Seydişehir istikametine çekici ve otobüslere izin verilmiyor.

* KONYA-ISPARTA İL SINIRI ARASI: Her iki istikamete de çekici türü araçlara izin verilmiyor. Yol diğer araçlara açık.

* KONYA-AFYON İL SINIRI: Yol trafiğe açık. Akşehir ve Kadınhanı güzergahında kar yağışı sürüyor. Zemin yer yer karlı ve buzlu.

ANTALYA YOLU'NDA YAĞIŞ SÜRECEK

Yapılan tahminlere göre Konya'nın genelinde kar yağışı dursa bile Antalya istikametinde ve Beyşehir-Isparta arasında yağışlar durmayacak. Bu nedenle Beyşehir-Isparta ve Konya-Antalya Yolu'nun Seydişehir'den sonraki kısmında araç trafiğinin yine durması bekleniyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum