Konya'daki yıkılan stadyum yerine sessiz sedasız cami temeli atıldı

Konya'daki yıkılan stadyum yerine sessiz sedasız cami temeli atıldı

Anıt Alanındaki eski stadyuma Konya'nın en büyük cami inşaatına sessiz sedasız başlandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eski stadyum alanlarının Millet Bahçesi’ne dönüştürülmesi talimatının ardından Konya’daki dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor. 

Açık ve kapalı alanlarıyla 30-40 bin kişinin aynı anda ibadet etmesine olanak sağlayacak camii Millet Bahçesi’nde inşa ediliyor. Caminin yapımı için ilk kazma vurulurken, çalışmaların 1 yıl içerisinde tamamlanması bekleniyor.

Konya’nın en büyük camisi olmakla birlikte ihtişamı ve mimari estetiğiyle yurt genelinde büyük yankı uyandıracak. Caminin yapımı için Cami Yaptırma Derneği kurulurken, caminin isminin ise ileride konulacağı öğrenildi. Camiye Konya’nın manevi büyüklerinden birisinin veya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın isminin verilmesi görüşü öne çıkıyor. 

100 BİN METRE KARELİK MİLLET BAHÇESİ

Yıkılan Atatürk Spor Sitesi alanında yapılacak Millet Bahçesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ihale 29 Nisan’da gerçekleştirilmişti. Henüz sonuçlanmayan ihale kapsamında çalışmaların yaz döneminde başlaması ve 2021 yılı sonlarına doğru tamamlanması bekleniyor. 100 bin metrekarelik Millet Bahçesi; Millet Kıraathanesiyle, camisiyle, yürüyüş yollarıyla, park ve diğer dinlence alanlarıyla şehrin önemli cazibe merkezlerinden birisi olacak.

1589287371.jpg