Konya'daki vakalar sudan mı kaynaklandı? KOSKİ raporu açıkladı

Konya'daki vakalar sudan mı kaynaklandı? KOSKİ raporu açıkladı

Konya'nın Ereğli ve Halkapınar ilçelerinde geçtiğimiz günlerde yaşanan bulantı, kusma ve ishal vakalarının nedeninin su hatları kaynaklı olabileceği üzerine yapılan analizde Konya'nın 31 ilçesinde suyun sağlıklı ve içmeye uygun olduğu ortaya çıktı

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü tarafından, Ereğli ve Halkapınar ilçelerinde yaşanan bulantı, kusma ve ishal vakalarının şebeke suyu kaynaklı olmadığını belirterek, "İçme suyumuz 31 ilçemizde sağlıklıdır ve sürekli kontrol altındadır" açıklamasında bulunuldu.

Konya'nın Ereğli ve Halkapınar ilçelerinde cumartesi gece yarısından itibaren bulantı, kusma ve ishal şikayetleriyle çok sayıda kişinin hastanelere başvurmasının ardından, zehirlenmelerin su hatlarından olabileceği şüphesiyle numune alınarak labaratuvara gönderilmişti.

Konuyla ilgili Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü'nden açıklama geldi.

KOSKİ'den yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

  • İçme suyumuz 31 ilçemizde sağlıklıdır ve sürekli kontrol altındadır.

  • Ereğli ilçemizde geçtiğimiz gün bulantı, kusma ve ishal şikayetleriyle hastaneye başvurular olması sonucu içme suyu zehirlenmesi yaşandığına dair iddialar üzerine Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğümüz tarafından gerekli incelemeler tamamlamıştır.

  • Ereğli’de farklı noktalardan alınıp laboratuvarımıza ulaştırılan su numunelerinin fiziksel, kimyasal ve bakteriyolojik analizleri yapılmış; analizler sonucunda olumsuz bir parametreye rastlanılmamıştır.

  • Konya merkezde olduğu gibi Ereğli ilçemizde ve tüm ilçelerimizde içme suyumuz "İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkındaki Yönetmeliği"ne uygundur. Sağlıklıdır ve sürekli kontrol altındadır. Tüm hemşehrilerimize saygıyla duyurulur.

1-001.jpg

2.jpg

3-001.jpg

4.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum