Konya'daki Üst Geçit Kazasının Maliyeti Ortaya Çıktı

Konya'daki Üst Geçit Kazasının Maliyeti Ortaya Çıktı

Konya Büyükşehir Belediyesi, Adana Çevre Yolu üzerinde bulunan Yaşar Doğu Yaya Üst Geçidi’nin yeniden inşası çalışmalarına başladı. Proje, hem modern tasarımı hem engelli dostu yapısı hem de maliyetiyle dikkat çekiyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, ulaşım altyapısını güçlendirmek için köprülü kavşaklar ve yeni yollarla birlikte yaya güvenliğine de büyük önem verdiklerini belirtti. Başkan Altay, “Konya’nın ulaşım altyapını güçlendirmek için köprülü kavşaklar ve yeni yollarla birlikte yaya güvenliğini artırmak amacıyla yaya üst geçitleri yapımına da büyük önem veriyoruz,” dedi.

a1.gif

Yeni Üst Geçit Çelik Konstrüksiyonla İnşa Edilecek

Vinç türü bir aracın çarpması sonucu ağır hasar gören Adana Çevre Yolu üzerindeki Yaşar Doğu Yaya Üst Geçidi'nin yerine yeni bir yaya üst geçidi yapmak için çalışmalara başladıklarını ifade eden Başkan Altay, “Bu kapsamda Yaşar Doğu Yaya Üst Geçidi'ni modern bir tasarımla yeniden inşa ediyoruz. Ekiplerimiz demontaj çalışmalarına başladı. İmalat çalışmaları sırasında yol kapatılması ve daraltılması yapılacağından bölgede trafik akışı kontrollü şekilde sağlanacak,” diye konuştu.

a2.gif

20 milyon liraya mal olacak

Başkan Altay, yeni yaya üst geçidinin çelik konstrüksiyondan oluşacağını ve engelli asansörünün de bulunacağını belirterek, “Yaya üst geçidimiz yaklaşık 20 milyon liraya mal olacak. Şehrimize hayırlı olsun,” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.