Konya’daki kesinti yatırımların önemini ortaya çıkardı

Konya’daki kesinti yatırımların önemini ortaya çıkardı

Konya’da Antalya’daki yangınlardan kaynaklı elektrik kesintisi sonrası yatırımların önemi bir kez daha anlaşıldı. Güneş enerjisinden elektrik üretimi yapan tesislerin stratejik önemi ortaya konmuş oldu.

Türkiye’de devam eden yangınlar sebebiyle yalnızca sahil kesimi değil iç kesimler de olumsuzluklarla karşı karşıya kaldı.

Yangınların sürdüğü bölgelerde bulunan enerji nakil hatları yangınlardan nasibini aldı. Binlerce derece sıcaklık altında kalan nakil hatları büyük zarar gördü.

METALİ ERİTİYOR

Antalya’da devam eden yangınlarda bir tesiste çıkan yangın sonrası kullanılamaz hale gelen işyerinde inceleme yapan işletmeci yangının dehşet veren görüntüsünü paylaştı. Yangının yaydığı sıcaklık nedeniyle bazı metallerin eridiği görüldü.

YATIRIMIN ÖNEMİ

Konya'da 20 milyon metrekare alan üzerine kurulmaya başlanan Karapınar Güneş Enerji Sistemi, elektrik üretimine başlamıştı.

Santralin tamamlanması ise Konya’nın büyük ölçüde dışarıdan gelen elektriğini sağlayacak. Tesisin 2023 yılında tamamlanması planlanıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.