Konya'daki göllerde su kuşu popülasyonu kayıt altına alındı

Konya'daki göllerde su kuşu popülasyonu kayıt altına alındı

Konya'nın Beyşehir Gölü, Ilgın Çavuşcugöl, Kozanlı Gökgöl ve Ereğli Akgöl'de 2021 Yılı Kış Ortası Su Kuşu sayımı yapıldı. Sayımda sakar meke, macar ördeği, çamurcun, yeşilbaş, karabatak, küçük batağan, bahri türleri en çok görülen kuş türleri arasında

Konya'da bulunan göllerde 2021 Yılı Kış Ortası Su Kuşu (KOSKS) sayımı yapılarak, su kuşu popülasyonu kayıt altına alındı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar 8. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Konya'da aralarında Türkiye'nin en büyük tatlı su gölü olan Beyşehir Gölü'nün de yer aldığı göllerde KOSKS sayım çalışmalarının yapıldığı bildirildi.

kuy.jpg

Kuş türlerinin sayılarak kayıt altına alındığı belirtilen açıklamada, çalışmanın Beyşehir Gölü, Ilgın Çavuşcugöl, Kozanlı Gökgöl ve Ereğli Akgöl'de gerçekleştirildiği vurgulandı.

kuss.jpg

Sayımda sakar meke, macar ördeği, çamurcun, yeşilbaş, karabatak, küçük batağan, bahri türlerinin en çok görülenler arasında olduğu kaydedildi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.