Konya'daki fırtına haritaya böyle yansıdı

Konya'daki fırtına haritaya böyle yansıdı

Konya'da başlayan fırtına nedeniyle çevreyollarında trafik durma noktasına geldi. Ekipler kritik noktalarda vatandaşlara uyarılar yapıyor. Son durum ise haritada görüntülendi.

Meteoroloji İşleri 8. Bölge Müdürlüğü Konya'yı uyararak dikkatli olunmasını istemişti. Yer yer rüzgarın hızının 100 kilometreyi bulacağını bildiren Meteoroloji'nin uyarılarının ardından şehirde teyakkuz hali sürüyor.

Özellikle öğle saatlerinden itibaren etkisini gösteren fırtına açık alanlarda 80 kilometreye kadar ulaştı. Şehir merkezinde ise rüzgarın hızı 66 kilometreyi bulmuş durumda.

Meteoroloji haritalarında Konya genelinde şiddetli fırtına açıkça görülebiliyor.

AFAD'DAN UYARI

AFAD Konya Bölge Müdürlüğü sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak vatandaşları uyardı. Uyarıda şu cümleler kullanıldı:

  • İl merkezimiz de ve ilçelerimiz de kuvvetli fırtına beklenmektedir.
  • Vatandaşlarımızın çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenmeler gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olmaları gerekmektedir.

konya-firtina.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.