Konya'daki binaların da kimliği olacak

Konya'daki binaların da kimliği olacak

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, tüm Türkiye'de "Bina Kimlik Sistemi" uygulamasını başlatarak, yapı denetimini güçlendirmeye odaklandı. Kolon kesme ve kaçak kat çıkma gibi sorunlara karşı önleyici bir adım atıldı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamayla, ülke genelinde başlatılan "Bina Kimlik Sistemi" uygulamasının detaylarını paylaştı. Bu sistemle birlikte binalara kimlik kazandırılması ve yapı denetimlerinin daha etkin bir şekilde gerçekleştirilmesi hedefleniyor.

Bakan Özhaseki, yapılan açıklamada, "Bina Kimlik Sistemi"nin 81 ilde eş zamanlı olarak uygulamaya alındığını belirterek, belirli periyotlarla yapılacak denetimlerle kolon kesimi, kaçak kat çıkma gibi durumların önleneceğini ifade etti. Vatandaşların, akıllı cihazlarını kullanarak binaların karekodlarından bilgi alabileceği ve detaylı kontrol için e-Devlet üzerinden başvuru yapabileceği vurgulandı.

Konya'daki binaların da kimliği olacak

Bakanlık yetkililerinden yapılan açıklamada, 144 bin yapıda "Bina Kimlik Sistemi"ne geçildiği ve bu sayının artırılacağı belirtildi. Ayrıca, 2021'den önce yapılmış binaların da benzer kimlik bilgileriyle denetlenmesinin planlandığına dikkat çekildi.

Bina Denetim Daire Başkanı Doğan Yorulmaz ise, sistemle ilgili olarak yapılan Ar-Ge çalışmaları sonucunda ortaya çıkan bu uygulamanın, yapı içerisinde istenmeyen durumların yaşanmaması için etkili bir kontrol mekanizması sunacağını belirtti.

Yorulmaz, denetim sürecinin tamamlanan binalara dijital kimlik belgesi takılmasıyla ilgili ekip arkadaşlarının görevlendirildiğini ve bu sayede denetim sürecinin daha etkin bir şekilde yürütüldüğünü açıkladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.