Konya'daki Ayta Sözeri konseri iptal edildi! Devreye Nusret Argun girdi!

Konya'daki Ayta Sözeri konseri iptal edildi! Devreye Nusret Argun girdi!

LGBT aktivisti Ayta Sözeri, Konya’da Dedeman Oteli’nde 25 Ağustos’ta konser verecekti. Otelin sahibi işadamı Nusret Argun duruma el attı.

Türkiye'deki LGBT eylemlerinde ön saflarda yer alan Ayta Sözeri, geçtiğimiz yıl da Konya’da konser verecekti. Memleket Gazetesi o zaman da bu etkinliğin olmaması gerektiğini savunmuş ve iptal edilmesi için haber yaparak kamuoyu oluşturmuştu. Durumu öğrenen Konyalılar tepkisini ortaya koyunca Selçuklu Kongre Merkezi yönetimi konseri iptal etme kararı almıştı.

İKİNCİ ORGANİZASYON

Geçtiğimiz günlerde biletleri satışa sunulan ve 25 Ağustos’ta yapılacağı duyurulan Dedeman Otel’deki konserle ilgili de Memleket.com.tr’ye müracaatta bulunan vatandaşların çağrısını dile getirmiştik.

İlk olarak Memleket.com.tr'nin gündeme getirdiği haberle birlikte kamuoyu duruma tepki gösterdi.

Argun'un bu duyarlı hareketi sonrası konser iptal edildi.

Dedeman Konya Oteli'nin sahibi Nusret Argun sorularımızı yanıtladı.

Dedeman Konya Oteli'nin iştiraklerinden birisi olduğunu ve günlük kimin gelip kimin gittiğini takip etmediğini belirten Argun, bu son hadisede de şehir dışında olduğunu ve bir yakını tarafından aranıp otelin böyle bir konserde kullanılacağını öğrendiğini söyledi.

Konunun ne olduğunu anladıktan sonra hemen otel idaresini arayarak alınan paranın iade edilmesini ve kesinlikle böyle bir şeye müsaade edilmeyeceğini bildiren Argun, "Biz para için böyle şeylere göz yumacak adam değiliz. Olay bilgimiz dışında cereyan etmiş, bilgimiz olunca da derhal müdahale edilmiştir" şeklinde konuştu.

Konya'yı sözde değil özde sevdiğini ve Konya'ya her zaman hizmet ettiğinin altını çizen Argun, belediyelerin ve sivil toplum örgütlerinin daha aktif olmalarını ve şehri sadece maddi olarak değil manevi olarak da imar etmelerinin önemine vurgu yaptı.

konya-ayta-sozeri-konseri-iptal.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum