Konya'daki 3 tesiste çöpten 1 yılda 78 milyon kilowatt saat elektrik üretildi

Konya'daki 3 tesiste çöpten 1 yılda 78 milyon kilowatt saat elektrik üretildi

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin 3 adet metan gazından elektrik enerjisi üretim tesisinde 2020 yılında 78 milyon 294 bin 638 kilowatt elektrik üretildi. Tesislerden bugüne kadar üretilen elektrik miktarı ise 456 milyon 330 bin 518 kilowatt

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından rehabilitasyonu yapılarak çöp alımına kapatılan üç tesisten geçen yıl toplam 78 milyon 294 bin 638 kilowatt saat elektrik üretildiği açıklandı.

Konya Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, rehabilitasyonu yapılarak çöp alımına kapatılan Aslım Katı Atık Sahası, Konya Entegre Atık Bertaraf ve Enerji Üretim Tesisi ile Akşehir Katı Atık Düzenli Depolama Sahası'nda bulunan çöplerin elektrik enerjisine dönüştürüldüğü belirtildi.

kati-atik-2.jpg

Açıklamada ifadelerine yer verilen Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımına ve çevrenin korunmasına büyük önem verdiklerini belirtti.

Belediye olarak en önemli sorumluluklarından birinin de çevreyi korumak olduğunu vurgulayan Başkan Altay, "Biz de hem çevremizi korumak hem de şehir ekonomisine katkı sağlamak için çalışmalar yürütüyor ve projelerimizi hayata geçiriyoruz. Bu kapsamda Avrupa Birliği ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı desteğiyle 1 milyon 720 bin metrekarelik alanda Türkiye'nin en büyük çevre yatırımlarından biri olan Konya Katı Atık Yönetimi Projesi'ni hayata geçirdik" bilgisini verdi.

kati-atik-3.jpg

Altay, Konya'da Aslım, Kaşınhanı ve Akşehir olmak üzere 3 metan gazından enerji üretim tesisi olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Tesislerimizde katı atık kütlesinde oluşan ve karbondioksite göre 21 kat daha fazla küresel ısınma potansiyeli olan metan gazları, sahada açılan gaz toplama kanallarından yatay ve dikey borulama sistemi ile toplanıp gaz motorlarında yakılarak elektrik enerjisine dönüştürülüyor ve hem sera gazı azaltımı hem de enerji üretimi sağlanıyor. Tesislerimizde 2020 yılında 78 milyon 294 bin 638 kilowatt elektrik üretimi gerçekleştirdik. 2011'de Aslım'da, 2018'de ise Kaşınhanı ve Akşehir'de kurulan 3 tesisimizde bugüne kadar toplam 456 milyon 330 bin 518 kilowatt elektrik üretildi."

kati-atik-4.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.