Konya'da"Çevreci Nesiller Tohumla Yeşeriyor " projesi

Konya'da"Çevreci Nesiller Tohumla Yeşeriyor " projesi

KONYA (AA) - Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığının ilkokul ve özel eğitim öğrencilerine yönelik...

KONYA (AA) - Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığının ilkokul ve özel eğitim öğrencilerine yönelik yürüttüğü "Çevreci Nesiller Tohumla Yeşeriyor" projesi kapsamında çocuklarla birlikte sebze fidesi dikti.

Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsünde proje için ayrılan alana çocuklarla birlikte sebze fidesi diken Akyürek, çocuklara çevre bilinci aşılamak açısından önemli projeleri hayata geçirdiklerini söyledi.

İlkokul 4. sınıf öğrencileriyle özel eğitim öğrencilerinin katıldığı etkinliğin son derece anlamlı olduğunu dile getiren Akyürek, "Etkinliğin en önemli yönü, bu ürünler yetiştikten sonra öğrenciler hasadına da gelecekler. Dikilen fidelerin ve tohumların yanında öğrencilerin isimleri var. Kendi diktikleri ürünleri toplayabilecekler." dedi.

Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsünün Türkiye tohumculuğu ve tarımında önemli bir araştırma merkezi olduğunu kaydeden Akyürek, "Burada çocuklarımızın neşeli bir şekilde farkındalık oluşturması, ayrı bir sosyal sorumluluk projesi olarak dikkat çekiyor. Emeği geçen herkesi tebrik ederim." diye konuştu.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen proje kapsamında, eğitime katılan öğrencilere çevrenin ve yerel tohumların korunması, tüketen değil üreten bir toplum olma bilinci aşılanıyor. Konya merkezinde belirlenen okullarda toplamda 2 bin 390 öğrenciye ulaşarak; fasulye, nohut, mısır, ayçiçeği ekimi yapıldı.

Üç etaplı proje sonunda 31 ilçede toplamda 11 bin 500 öğrenciye ulaşılması hedefleniyor. Ayrıca proje EXPO 2016 Antalya “Şehirlerin En İyi Uygulamaları Yeşil Şehirler” kategorisinde 191 gün fuar alanında sergilenecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :