Konya'da zabıta denetimde vatandaş isyanda! Geç mi kaldınız?

Konya'da zabıta denetimde vatandaş isyanda! Geç mi kaldınız?

Konya'nın Meram ilçesinde zabıta ekipleri denetimlerini sürdürüyor. Vatandaş ise denetimlerin geç yapıldığı görüşünde.

Türkiye genelinde artan gıda fiyatlarına önlem almak isteyen yetkili makamlar zabıta ve kolluk kuvvetleri vasıtasıyla fiyat denetimi yapmaya devam ediyor.

Yüksek fiyatla vatandaşa ürün satmak isteyen firmaları denetleyen zabıtalar yüksek fiyatlı ürünleri tespit etmeleri durumunda cezai işlem başlatıyorlar.

Vatandaş ise denetimlerin geç kaldığı görüşünde.

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş'un sosyal medya sayfasında yapılan bir gönderiye yorum yazan vatandaşlar tepkilerini dile getirdi.

gec-kaldiniz.jpggec-kaldiniz-2.jpggec-kaldiniz-3.jpggec-kaldiniz-4.jpg

Etiket fiyatlarındaki artışları inceleme çalışmalarının sıklaştırıldığını ifade eden Başkan Mustafa Kavuş, şunları kaydetmişti:

  • Özellikle içinde bulunduğumuz salgın döneminde tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de ekonomik sıkıntı yaşayan insanlarımız varken keyfi fiyat artışı yapanlara asla göz yumamayız, yummayız.
  • Bu sebeple periyodik aralıklarla sürdürdüğümüz denetimlerimizi daha da sıklaştırıp daha da derinleştirdik.
  • Hemşehrilerimizin sağlığının tehlikeye atılmasına da ederinden fazla para ödemesine de gönlümüz asla razı olmayacaktır.
  • Bu sebeple market ürünleri kaça almış, kaça satıyor hepsini tek tek inceliyoruz.
  • Yaptığımız denetimlerde esnafımızın büyük çoğunlukla bu noktada hassas davrandığını görmüş olmak bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor.
  • Ama bu noktada toplum çıkarlarını düşünmeden hareket eden, fahiş fiyat uygulayarak toplum vicdanını rahatsız edecek derecede etiketlerle raflarını dolduran esnafa da gerekli cezai işlemleri uygulamaya devam edeceğiz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.