Konya'da Yük Taşıyan Araçlara Özel Trafik Denetimi

Konya Emniyet Müdürlüğü, Yük Taşıyan Araçlara Yoğun Denetimlerle Trafik Güvenliğini Artırıyor

Konya Emniyet Müdürlüğü, trafik düzeni ve güvenliğini sağlama amacıyla yük taşıyan araçlara yönelik özel denetimlerini sıklaştırıyor. Konya'ya bağlı şehirlerarası yollarda gerçekleşen denetimlerde 1776 araç kontrol edildi, kural ihlali yapan 97 araca toplamda 111 bin 803 TL cezai işlem uygulandı.

Şehirlerarası karayollarında yük taşımacılığı yapan kamyon, çekici ve tanker cinsi araçlar, trafiğin güvenliğini tehdit eden kural ihlallerine sıkça karıştıkları için bu özel denetimlerin önemi büyük.

Denetimlerde, yük taşıyan araçların teknik uygunluğu, ağırlık ve hacmi, lastikler, arka ve yan koruma çerçevesi, arka işaret levhaları ve ışık donanımları titizlikle kontrol edildi.

Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, kazaları sıfıra indirmek ve trafik güvenliğini artırmak amacıyla denetimlerin sürekli olarak devam edeceğini belirtti. Trafik düzenine uymayan sürücülere yönelik cezai işlemlerin, kurallara uyumu artırma amacı taşıdığı vurgulandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.