Konya'da YKS'de Aile ile Başarmak semineri!

Konya'da YKS'de Aile ile Başarmak semineri!

Konya Ticaret Odası Karatay Üniversitesi, Karatay Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile YKS’ye girecek öğrenci ve mezunların velilerine yönelik 'Başarmak Genlerimizde Var: YKS'de Aile ile Başarmak' semineri gerçekleştirilecek

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi, Karatay Belediyesi ve Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile 11 Haziran Cumartesi günü saat 20.30’da YKS’ye girecek öğrenci ve mezunların velilerine yönelik olarak düzenlenen “Başarmak Genlerimizde Var: YKS'de Aile ile Başarmak” konulu seminer gerçekleştirilecek.

“BAŞARMAK GENLERİMİZDE VAR: YKS'DE AİLE İLE BAŞARMAK”

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) başvuran aday sayısı bu yıl 3 milyon 243 bin 425 olarak gerçekleşti ve sınava rekor sayıda başvuru oldu. 18-19 Haziran 2022 tarihlerindeki YKS öncesi, sınavın yaklaşmasıyla birlikte üniversite adaylarındaki stres de artmaya başladı.

Öğrenciler, geleceklerinin şekillendiği bu dönemde ilgiye ve desteğe her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyuyorlar ve bu süreçte en büyük desteği de ailelerinden alıyorlar. Ebeveynlerin bu dönemde çocukların kaygılarını azaltarak motivasyonlarını yükseltmeleri, YKS’de başarmanın en büyük faktörlerinin başında geliyor.

YKS’DE AİLENİN PSİKOLOJİSİ VE DESTEĞİ ANLATILACAK

YKS’ye sayılı günler kala, sınava hazırlanan adayların kaygılarını azaltmak ve motivasyonlarını arttırmak amacıyla ailelere yönelik olarak, 11 Haziran Cumartesi günü saat 20.30’da KTO Karatay Üniversitesi Merkez Kampüsü C Blok Konferans salonunda “Başarmak Genlerimizde Var: YKS’de Aile ile Başarmak” konulu ücretsiz program düzenlenecek.

“ÜNİVERSİTE ADAYININ EBEVEYNİ OLMAK’’

KTO Karatay Üniversitesi, Karatay Belediyesi ve Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile gerçekleştirilecek programda, KTO Karatay Üniversitesi Sosyal ve Beşerî Bilimler Fakültesi Psikoloji Bölümü akademisyenlerinden Dr. Öğr. Üyesi Hatice Harmancı “Üniversite Adayının Ebeveyni Olmak”, KTO Karatay Üniversitesi Eğitmeni Ahmet Gözüaçık ise “Birlikte Başarmak” konulu seminer verecek.

Programa tüm veliler davetli.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.