Konya'da yasaklı ırk köpeği ağızlıksız gezdirirken polise yakalandı! Cezası ne oldu?

Konya'da devriye gezen polis ekipleri halka açık alanda maskesiz ve ağızlıksız yasaklı ırk bir köpeği gezdirirken tespit ettikleri şahsa, 33 bin 399 TL idari yaptırım uyguladı

Konya Erenköy Mahallesinde yasaklı ırk American Staffourtshire cinsi köpeği ağızlıksız halka açık alanlarda gezdiren şahıs polis ekiplerinin dikkatinden kaçmadı. Şahsa 33 bin 399 TL idari para cezası kesildi.

Konya Emniyet Müdürlüğü'nden verilen bilgiye göre, polis ekipleri Selçuklu ilçesinde devriye görevini yürütürken bir şahsı halka açık alanda maskesiz ve ağızlıksız yasaklı ırk bir köpeği gezdirirken tespit etti. Gerekli kontrollerin ardından şahsa 33 bin 399 TL idari yaptırım uygulandı.

Konya’nın Selçuklu ilçesi Erenköy Mahallesi Yeni Sille Caddesi üzerinde polis ekipleri devriye görevlerini sürdürdükleri sırada bir kişinin pitbull cinsine benzeyen bir köpeği gezdirdiğini tespit etti. Ekipler gerekli kontrolleri yapmak için şahsı durdurdu.

33 BİN LİRA CEZA ÖDEYECEK!

Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği ekiplerinin şahısla yaptığı görüşmenin ardından köpeğin şahsa ait olduğunu, yapılan incelemelerle de yasaklı köpek ırkı American Staffourtshire olduğunu tespit etti.

Polis ekipleri köpek sahibi hakkında Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında 33 bin 399 TL idari para cezası uyguladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler