Konya'da yapım ve onarım protokolü imzalandı

Konya'da yapım ve onarım protokolü imzalandı

KONYA (AA) - Meram Belediyesi ile Konya Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından, 2 halk sağlığı merkeziyle bir aile sağlığı merkezinin yapım ve onarım...

KONYA (AA) - Meram Belediyesi ile Konya Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından, 2 halk sağlığı merkeziyle bir aile sağlığı merkezinin yapım ve onarım protokolü imzalandı.

Konya Valiliğinde yapılan protokolde, Vali Yakup Canbolat, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, İl Halk Sağlığı Müdürü Hasan Öznavruz hazır bulundu.

İmza töreninde konuşan Vali Canbolat, yapılacak protokolün Meram ilçesine ve Halk Sağlığı Müdürlüğüne hayırlı olmasını diledi.

Belediye Başkanı Toru da ilçede daha sağlıklı bir yaşam için 2014 seçimlerinden itibaren yapılan çalışmaların meyvelerini almaya başladıklarını söyledi.

Halk Sağlığı Müdürlüğü ile yapılan çalışmalarla sağlık yatırımlarının arttığını belirten Toru, "Küçük Aymanas Mahallesi'nde Meram Belediyesine ait arsa üzerinde, bu bölgenin ihtiyacını karşılayacak halk sağlığı merkezinin ve Aybahçe Mahallesi'nde bulunan tesisin de halk sağlığı birimi olarak tahsisini yapacağız. Yapılacak olan bu yatırımlarla sağlık hususundaki çözümlerimize kavuşmuş olacağız." dedi.

İl Halk Sağlığı Müdürü Hasan Öznavruz ise belediyelerin halkın sağlığını korumak için kendi imkanlarını sonuna kadar zorladığını dile getirdi.

Halk Sağlığı hizmetinin en önemli özelliğinin vatandaşın ayağına hizmet götürmek olduğuna dikkati çeken Öznavruz, "Her mahallede vatandaşın yürüme mesafesinde aile sağlığı merkezleri açmak, Sağlık Bakanlığımızın en büyük sağlık politikalarından birisi. Yıl sonuna kadar toplam 6 halk sağlığı merkezini vatandaşların hizmetine sunmuş olacağız." diye konuştu.

Konuşmaların ardından taraflar, proje kapsamında işbirliği protokolü imzaladı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :