Konya'da ve tüm Türkiye'de elektrikler neden kesiliyor? Bakanlık'tan açıklama geldi

Konya'da ve tüm Türkiye'de elektrikler neden kesiliyor? Bakanlık'tan açıklama geldi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Konya'da ve yurdun bir çok bölgesinde yaşanan elektrik kesintileriyle ilgili açıklamada bulundu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, yurtta son günlerde meydana gelene elektrik kesintileri ile ilgili bir açıklama yayımladı. Mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklığını nedeniyle kısmi kesintilerin yaşandığının belirtildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Son zamanlarda hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle elektrik talebinde aşırı bir artış meydana gelmiştir. Artan talep nedeniyle son birkaç haftada elektrik tüketiminde Cumhuriyet tarihinin rekor seviyelerine ulaşılmıştır. Ulusal elektrik altyapımız artan taleplerin karşılanması için maksimum seviyede üretime devam etmektedir. Ancak son zamanlarda hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle elektrik tedarikinde kısmi kesintiler yaşanmıştır. Kesintilerin yaşandığı bölgelere acil müdahale ekipleriyle ilk müdahaleler yapılmış olup, an itibariyle ülke genelinde kesintiler sonlandırılmıştır”.

Konya'da bu sabah yaşanan elektrik kesintileriyle ilgili MEDAŞ'tan abonelere bir açıklama mesajı gelmişti.

Kurumdan yapılan açıklamada "Sn. Müşterimiz, ülkemizde yaşanan içinde bulunduğumuz durum nedeniyle Tüm Türkiye genelinde zorunlu kesintiler yapılmaktadır. Bölgemiz de durumdan etkilenmektedir. Hep birlikte atlatacağımız bu zor günlerde anlayışınız için teşekkür ederiz." cümleleri kullanıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.