Konya'da vatandaş kar bekliyor, ağaçlar çiçek açmaya hazırlanıyor

Konya'da vatandaş kar bekliyor, ağaçlar çiçek açmaya hazırlanıyor

Konya'ya bir türlü kış gelmedi. Kar yağışını dört gözle bekleyen çiftçilerin yanı sıra hastalıklarla mücadele eden vatandaşların hasreti dinmeyecek gibi görünüyor. Doğada ise gelmeyen kış mevsiminin etkileri hakim.

Küresel iklim değişikliğinden nasibini alan Konya'da koşullar doğanın da dengesini değiştiriyor. Yağmayan kar ve soğumayan hava nedeniyle hem insan yaşamı hem de doğal yaşam olumsuz şekilde etkilenmeye devam ediyor.

Mevsimsel hastalıkların zamansız hale gelmesi ve salgına dönüşen hastalıklar nedeniyle özellikle hastanelerin acil servislerinde doluluk göze çarpıyor.

c1.jpg

KONYA'YA GÜNEŞ DOĞUNCA

Konya'da hava sıcaklıkları güneşin doğmasıyla birlikte yükseliyor. Öğle saatlerinden itibaren kendini gösteren güneş sayesinde hava sıcaklığı 13 ila 15 derece arasında seyrediyor.

DOĞA YANLIŞLIKLA UYANIYOR

Şehir genelinde doğa da iklim değişikliğinden nasibini alıyor. Konya'nın bazı bölgelerinde cephesi güneşi gören ve yüksek hava sıcaklıklarına tepki veren ağaçlarda tomurcuklanma görülüyor.

c2.jpg

Türkiye geneli bu değişikliklerin etkilerini görüyor. Bazı şehirlerde soğukkanlı hayvanların kış uykusuna geçmediği raporlandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.