Konya'da vaka sayıları ne durumda? Bakan Koca'yla görüşen Başkan Altay son durumu aktardı

Konya'da vaka sayıları ne durumda? Bakan Koca'yla görüşen Başkan Altay son durumu aktardı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Açıklaması esnasında ekrana Konya haritası gelince herkesin kafası karıştı. Başkan Altay da biraz önce açıklama yayınladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Koca "Genel tarama doğru yöntem değil, güvenilir sonuç elde etme açısından akılcı da değil. Biz, nokta atışı yaparak ilerliyoruz" açıklaması yaptı.

Bakan Koca açıklamasında yayılma hızının büyük ölçüde kontrol altına alındığını ve çalışmaların son hızla devam ettiğini bildirdi.

Bakan Koca'nın açıklaması esnasında ekrana Konya haritası gelince herkes bir anda Konya'yla ilgili özel bir durum olduğu kanısına vardı.

Duruma Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay el attı ve Bakan Fahrettin Koca'yla görüşerek durum hakkında bilgi aldığını söyledi.

Başkan Altay kendine ait sosyal medya hesabında şu açıklamayı yaptı:

Sağlık Bakanımızın açıklamasında bahsettiği illerle ilgili sayın Bakanımız @drfahrettinkoca’yı aradım. Olağanüstü bir hususun olmadığını Konya’yı örnek olarak gösterdiklerini ifade ederek tüm Konyalı hemşehrilerine selamlarını ilettiler.

Panik yok ama tedbiri elden bırakmıyoruz.

whatsapp-image-2020-04-14-at-22-20-47.jpeg

baskan-ugur-ibrahim-altay.jpg

Etiketler :