Konya’da uzun zamandır böylesi görülmemişti! Hava izleme istasyonları yeşile döndü

Konya’da uzun zamandır böylesi görülmemişti! Hava izleme istasyonları yeşile döndü

Su kaynaklarına büyük katkısı olması beklenen kar yağışı Konya’da şehirde farklı değişikliklere sebep oldu. Uzun süredir hava kalitesinde görülmeyen değişiklikler görülmeye başlandı. Hava izleme istasyonlarında şehir tertemiz görünüyor.

Konya’ya yağan kar birçok güzelliği de beraberinde getirdi. NASA’nın kuraklık tehlikesi olan yerlerden birisi olarak işaretlediği Konya’da son kar yağışıyla önemli değişiklik olması bekleniyor.

Sadece su kaynaklarına olan faydasının iyi seviyelerde olacağı düşünülen kar yağışı sonrası hava kalitesinde de önemli değişiklikler görüldü. Şehirde hava kirliliği en alt seviyeye inmiş durumda.

İZLEME İSTASYONLARI SON DURUMU GÖSTERDİ

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın internet sitesindeki verilere göre Konya’nın merkezindeki 3 ilçede hava kalitesi iyi seviyede. Selçuklu, Meram ve Karatay’da uzun zamandır görülmeyen seviyeler görüldü.

karatay-hava-kalitesi.jpg

KARATAY’DA HAVA TERTEMİZ OLDU

Konya’nın sanayi bölgelerini içinde bulunduran Karatay ilçesinde istasyonlar açık hava sporları, bisiklet sürmek, açık havada yürüyüş, dışarıda piknik yapmak için güzel bir hava raporu verdi. Yerleşim yerlerinin bulunduğu alanda hava kalitesi PM 10 değeri oldukça iyi seviyelerde.

selcuklu-hava-kalitesi-002.jpg

SELÇUKLU OLDUKÇA İYİ DURUMDA

Şehrin en kalabalık ilçesi Selçuklu’da araçların kontakları çevrilmeyince sakin bir görüntü oluştu. İlçede uzun süre sonra hava kalitesi en üst seviyelere gelmiş durumda.

meram-hava-kalitesi.jpg

MERAM HER ZAMANKİ GİBİ

Konya’nın en temiz havasına sahip olan Meram’da hava kalitesi belki de altın çağını yaşıyor. İlçede bulunan istasyonlar zamanın en iyi değerlerini gösterdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.