Konya'da tüm engelleri ortadan kaldıracak proje uygulanmaya başladı

Konya'da tüm engelleri ortadan kaldıracak proje uygulanmaya başladı

Konya Büyükşehir Belediyesi bünyesine kurulan Engelli Destek Merkezi, Konya’da yaşayan engelli vatandaşları bir çatı altında toplayarak, belirtilen ihtiyaçlar doğrultusunda engellilere daha etkin hizmet verecek.

Konya Büyükşehir Belediyesi, engelli vatandaşlara daha etkin ve verimli hizmet verebilmek için Engelli Destek Merkezi’ni (ENDEM) hizmete sundu.

Engelli vatandaşların her zaman yanında yer alan ve onların hayatını kolaylaştırmaya büyük önem veren Konya Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışının gereği olarak Konya’da engelsiz bir yaşamı inşa etmek amacıyla örnek çalışmalara imza atıyor.

Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyetlerine başlayan ENDEM, Konya’da ikamet eden engelli vatandaşları bir çatı altında toplayarak onlarla daha yakın ilişki kurmayı, şehrin engelli sosyal doku haritasını oluşturarak ihtiyaçları daha hızlı şekilde belirlemeyi amaçlıyor.

ENDEM’e kayıt yaptıran engelli vatandaşlarla daha hızlı ve doğru iletişim içinde olunması hedeflenirken ayrıca KOSKİ su indirimi ve toplu ulaşım hizmetleri gibi güncellenmesi gereken hizmetler de bu merkez tarafından takip edilecek.

Engelli vatandaşlar, Engelli Destek Merkezi’ne kayıt yaptırmak için “endem.konya.bel.tr” adresinde bulunan formu doldurmaları, değişen bilgilerini güncellemeleri gerekiyor.

Başvuru esnasında; engellilerin hayatını kolaylaştırmak için hangi hizmetlere ihtiyaçları olduğu da soruluyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum