Konya'da tüketim çılgınlığına sıfır atık çözümü: 2. el pazarı açılıyor

Konya'da tüketim çılgınlığına sıfır atık çözümü: 2. el pazarı açılıyor

Selçuklu Belediyesi, tüketim çılgınlığına sıfır atık çözümü getiriyor. İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından hazırlanan Selçuklu 2. El Pazarı, 6 Aralık'ta Yazır Kapalı Pazar yerinde kapılarını açıyor.

Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi, sıfır atık konusundaki örnek çalışmalarına bir yenisini ekleyerek çevre dostu bir projeyi daha hayata geçiriyor. Selçuklu 2. El Pazarı, 6 Aralık tarihinde Yazır Kapalı Pazar yerinde hizmete girecek.

Selçuklu Belediyesi, İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından hazırlanan proje kapsamında evdeki eski ürünleri değerlendirmeyi amaçlıyor.

Tüketim çılgınlığına sınırlama getirerek çevreyi koruma, ekonomiye katkı sağlama ve kirliliği azaltma hedefleriyle yola çıkan Selçuklu 2. El Pazarı, aynı zamanda aile ekonomisini desteklemeyi amaçlıyor.

Konya'da tüketim çılgınlığına sıfır atık çözümü: 2. el pazarı açılıyor

21 Kasım 2023 tarihinde başlayan 2. El Pazarı için stant açma başvuruları 01.12.2023 tarihine kadar devam edecek. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak ve Selçuklu'da ikamet etmek şartlarıyla herkesin başvurabileceği pazarda, 2. el ürünler uygun fiyatlarla satışa sunulacak.

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, projenin sıfır atık çalışmalarına önemli bir katkı sağlayacağını belirterek, "Geleceğimizin daha sağlıklı olması adına sıfır atık konusunda duyarlılığımız bir politika haline geldi ve bu vizyonla çalışıyoruz. Selçuklu 2. El Pazarı ile tüketim çılgınlığına dur diyor, çevre kirliliğini önleme hedefimize bir adım daha yaklaşıyoruz. Tüm hemşehrilerimizi bu çevre duyarlılığı ile Selçuklu 2. El Pazarı'na davet ediyorum. Projemiz hayırlı olsun" şeklinde konuştu.

Selçuklu 2. El Pazarı, her ayın ilk çarşambası Yazır Kapalı Pazar Alanı'nda düzenlenecek olup, ücretsiz stant açmak isteyen vatandaşlar Selçuklu Belediyesi hizmet masalarına şahsen başvuru yapabilecekler. Detaylı bilgilere ulaşmak için https://www.selcuklu.bel.tr/ adresi ziyaret edilebilir.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.