Konya’da Trafikte Dehşet Saçanlara Dev Ceza

Konya’da Trafikte Dehşet Saçanlara Dev Ceza

Konya’da bir aracın önünü kesip dehşet saçan iki şüpheli yakalandı. Araçlarında Glock marka tabanca bulunan şahıslara toplam 360 bin TL ceza kesildi, ehliyetlerine el konuldu.

Konya'da trafikte dehşet saçan ve başka bir aracı ısrarla takip ederek önünü kesen iki şüpheli, emniyet güçlerinin titiz takibi sonucu yakalanarak gözaltına alındı. Sosyal medya ve basın-yayın organlarına yansıyan görüntülerin ardından harekete geçen Konya İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, olayın Karatay ilçesine bağlı Fetih Mahallesi Adana Çevre Yolu Caddesi üzerinde gerçekleştiğini tespit etti.

7 Eylül akşamı yaşanan olaya karıştığı belirlenen R.Ş.D. ve M.Ö. isimli şahıslar, polis ekiplerince düzenlenen operasyonla aynı gece kısa sürede yakalandı.

Araçtan Ruhsatsız Silah Çıktı

Şüphelilerin bulunduğu araçlarda yapılan detaylı aramalarda; 1 adet Glock marka 9 mm tabanca, şarjör ve bu tabancaya ait 14 adet 9 mm fişek ele geçirildi. Ele geçirilen silah ve mühimmat muhafaza altına alınırken, şahıslar hakkında hem adli hem de idari süreç başlatıldı.

Trafikte Israrlı Takibe Rekor Ceza: 360 Bin TL

Emniyet yetkilileri, maganda dehşetine karşı caydırıcı yaptırımları anında devreye soktu. Sürücülere, "Trafikte Saldırı Amacıyla Israrla Takip Etme" fiili kapsamında kişi başı 180 bin TL olmak üzere toplamda 360 bin TL idari para cezası uygulandı.

Cezai işlemin yanı sıra her iki şahsın sürücü belgesine 60 gün süreyle el konulurken, olayda kullanılan araçlar da 60 gün boyunca trafikten menedilerek çekici marifetiyle otoparka çekildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edilen R.Ş.D. ve M.Ö., çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Konya’da Trafikte Dehşet Saçanlara Dev Ceza

Konya’da Trafikte Dehşet Saçanlara Dev Ceza

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.