Konya'da telefon hatlarına dadanan kablo hırsızları yakalandı!

Konya’nın Hacı Yusuf Mescit Mahallesi, Karahüyük Mahallesi ve Alavardı Mahallesinde çalınan telefon kablolarının ardından harekete geçen polis ekipleri bakır telefon kablolarına dadanan ve farklı noktalardan kablo çalan 2 hırsızı yakaladı

Konya’da bakır telefon kablolarına dadanan ve farklı noktalarda kablo hırsızlığı yapan Mazlum Bayram ve M. Cihan Yıldırım isimli hırsızlar yakalandı. Çalınan 143 kilogram kablo şirkete teslim edilirken, iki hırsız da çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

KARATAY VE MERAM'DA HIRSIZLIK

Konya’nın Hacı Yusuf Mescit Mahallesi, Karahüyük Mahallesi ve Alavardı Mahallesi üzerinde bir telekomünikasyon şirketine ait bakır kabloların çalınması üzerine polis ekipleri çalışma başlattı.

ARACI TESPİT EDEN EKİPLER PEŞİNİ BIRAKMADI

Konya İl Emniyet Müdürlüğü Hırsızlık ve Yankesicilik Büro Amirliği ekiplerince yapılan incelemelerde şüphelilerin kabloları çalmak için kullandıkları araç tespit edildi. Hırsızların peşine düşen ekipler Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) kameralarından aracın yerini belirleyerek seyir halindeyken içindeki şüphelilerle birlikte durdurdu. Araç içerisindeki hırsızlık şüphelisi Mazlum Bayram(30) ve M.Cihan Yıldırım (23) polis ekiplerince gözaltına alındı.

CEZAEVİNE GÖNDERİLDİLER

Emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanan iki şüpheli cezaevine gönderilirken çalınan kabloları satın alan iki şahsa da "Suç Eşyası Satın Alma" suçundan işlem yapıldı.

KABLOLAR ŞİRKETE TESLİM EDİLDİ

Polis ekiplerince muhafaza altına alınan 143 kg., 200 metre uzunluğunda bakır kablolar şirket yetkililerine teslim edilirken hırsızlıkta kullanılan araç otoparka çekildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.