Konya'da tel örgü dükkanı kaçak sigara imalathanesi çıktı! 1 gözaltı

Konya polisinin tel örgü yapan bir iş yerine düzenlediği baskında, binlerce paket sigara ve malzemesi ele geçirildi. İş yerinin sigara imalathanesine çevrildiği belirlenirken, olayla ilgili bir şüpheli gözaltına alındı

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce (KOM) Konya’da sigara kaçakçılarına yönelik yapılan çalışmalar neticesinde sigara imalathanesine çevrilen bir iş yerine baskın yapıldı. İş yerinde yapılan aramada tütün, tütün Mamulleri ve sigara doldurmak için kullanılan makineler ele geçirildi. Olayla ilgili 1 kişi gözaltına alındı.

Huzur ve Güven Şehri Konya ilkesiyle çalışan Konya İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, devletin vergi kayıplarının önlenmesi ve haksız kazancın engellemesine yönelik çalışmalarına devam ediyor. Konya'da tel örgü yapan bir iş yerine polisin düzenlediği baskında, iş yerinin sigara imalathanesine çevrildiği belirlendi. Baskında binlerce paket kaçak sigara, sargı makinesi ve jelatinleme makinesi ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, Konya Emniyet Müdürlüğü devletin vergi kayıplarını, haksız kazancı ve haksız rekabeti önlemek için kaçakçılığa yönelik operasyonlara devam ediyor. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri, çalışmalar çerçevesinde merkez Selçuklu ilçesi sanayi sitesinde tel örgü satışı yapan iş yerinde kaçak sigara üretimi yapıldığını tespit etti.

MANZARA POLİSİ DE ŞAŞIRTTI

Hazırlıkların tamamlanmasının ardından adrese baskın düzenleyen polis, iş yerinin adeta kaçak sigara imalathanesine dönüştürüldüğünü görünce şaşkınlık yaşadı. Polisin yaptığı detaylı aramanın ardından iş yerinde 5 bin 150 paket doldurulmuş sigara, 2 adet sigara sarma makinesi, 1 adet paket jelatinleme makinesi, 210 bin adet boş makaron ve 100 kilogram tütün ele geçirildi.

1 KİŞİ HAKKINDA ADLİ İŞLEM BAŞLATILDI
Ele geçirilen makine ve ürünlere el koyan ekipler, konu ile ilgili 1 şüpheli hakkında 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu'na muhalefetten işlem başlattı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum