Konya'da tekvando rüzgarı: Şampiyona start aldı

Konya'da tekvando rüzgarı: Şampiyona start aldı

Konya'nın ev sahipliğinde düzenlenen Türkiye Kulüpler Tekvando Şampiyonası, görkemli bir açılış seremonisiyle start aldı. 65 ilden 570 kulübün katılımıyla gerçekleşen bu tarihi şampiyona, 3 bin 800 sporcuyla Türk tekvando camiasını bir araya getiriyor.

Konya'da, 26-29 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek Türkiye Kulüpler Tekvando Şampiyonası, Karatay Spor ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen etkileyici bir seremoni ile başladı. Türkiye'nin dört bir yanından 570 kulübün katılımıyla gerçekleşen şampiyonaya, 3 bin 800 sporcu damga vuracak. 4 gün sürecek olan şampiyona, kulüpler kategorisinde Türkiye'nin en geniş katılımlı şampiyonası olma özelliğini taşıyor.

Açılış seremonisinde konuşan Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Metin Şahin, "2023 yılının son büyük spor organizasyonu olan Türkiye Büyükler Tekvando açılış seremonisine hoş geldiniz. Konyamızda 4 gün boyunca 65 ilden 570 kulübe bağlı yaklaşık 3 bin 800 sporcu bu şampiyonada mücadele edecek. Konyamız kulüpler bazında tarihin en çok katılımlı şampiyonasına şahitlik ediyor." ifadelerini kullanarak şampiyonanın önemine vurgu yaptı.

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca da şampiyonaya katılan tüm sporculara başarılar dileyerek, "Bu anlamlı etkinlikte bir araya gelerek sporun birleştirici gücünü bir kez daha gösteriyoruz. Katılımcı tüm sporcularımıza başarılar diliyorum" dedi.

Türkiye'nin 100. yılını kutladığı 2023 yılında Türkiye Tekvando Federasyonu'nun elde ettiği uluslararası başarıları da vurgulayan Başkan Şahin, "Ülkemizin 100. yılına sığdırdığımız tarihi başarıları 101. yılında da sürdürmek en büyük dileğimiz" şeklinde konuştu.

Bu heyecan verici şampiyonanın, Türk tekvando tarihinde unutulmaz bir sayfa olarak yerini alması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.