Konya'da tehlikeli trafik ihlali: Diğer sürücünün refleksi kazayı önledi

Konya'nın Karatay ilçesinde yaşanan tehlikeli bir olayda, hatalı şerit değiştiren sürücüye Emniyet Müdürlüğü tarafından ceza verildi.

Konya'nın Karatay ilçesinde, trafikte yaşanan bir tehlike anı sosyal medya ve basın-yayın organlarında geniş yankı buldu. Bir sürücünün hatalı şerit değiştirmesi sonucu neredeyse kaza yaşanıyordu. Ancak, diğer araç sürücüsünün dikkati ve refleksi sayesinde facia önlendi. O anlar, başka bir aracın kamerasına yansıdı ve bu görüntülerin paylaşılması üzerine Emniyet Müdürlüğü ekipleri harekete geçti.

Trafiği tehlikeye atan sürücünün tespit edilmesinin ardından, trafik ekipleri gerekli cezai işlemleri uyguladı. Hatalı şerit değiştirme maddesinin ihlali sebebiyle sürücüye bin 506 TL idari para cezası ve 20 ceza puanı uygulandı.

Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, sürücülerin dikkatli ve kurallara uygun bir şekilde araç kullanmalarının, hem kendi güvenlikleri hem de diğer sürücülerin ve yayaların güvenliği açısından büyük önem taşıdığını vurgulayarak, benzer durumların yaşanmaması için sürekli denetimlerin devam edeceğini belirtti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.