Konya'da tedavi altına alınan Zekeriya Kılınç'tan haber var

Konya'da tedavi altına alınan Zekeriya Kılınç'tan haber var

Fransa'da beyin ölümü gerçekleşti denilerek fişi çekilmek istenen Zekeriya Kılınç'ın beyin ölümü gerçekleşmediği öğrenilerek Türkiye'ye getirilmesine karar verilmişti. Zekeriya Kılınç'ın Konya'daki tedavisinde sevindiren bir gelişme yaşandı.

İsveç’te koronavirüs teşhisi konmasına rağmen tedavi edilemeyerek eve gönderilen Emrullah Gülüşken’in ambulans uçakla Türkiye’ye getirilmesi gündemdeki yerini korurken, bir sevindirici haber de Konya’dan geldi.

Fransa'nın Lyon kentinde yaşayan 33 yaşındaki Zekeriya Kılınç, çalıştığı iş yerinde kalbi durunca kaldırıldığı hastanede yoğun bakım servisine alınıp, yaşam destek ünitesine bağlandı.

Fransız doktorların beyin ölümünün gerçekleştiği ileri sürerek imza istediği aile, Türk Konsolosluğu ile irtibata geçti. Konsolosluk yetkilileri ise Kılınç'ın beyin ölümünün gerçekleşmediğini öğrendi.

Bunun üzerine Kılınç, on gün önce Türkiye'den gönderilen ambulans uçakla Konya'ya getirilerek tedaviye alındı.

Fransa'nın Lyon kentinde yaşayan Zekeriya Kılınç'ın 30 Mart günü iş yerinde kalp krizi geçirdi ve kalbi durdu. Ambulansla hastaneye kaldırılan Kılınç, yoğun bakım servisine alınarak yaşam destek ünitesine bağlandı.

Doktorlar, Kılınç'ın beyin ölümünün gerçekleştiğini, bu nedenle solunum cihazından ayrılması gerektiğini belirtip, aileden imza istedi. Kılınç'ın eşi Yasemin ile ağabeyi İlyas Kılınç da Türk Konsolosluğu ile iletişime geçti.

Konsolosluk yetkilileri, Zekeriya Kılınç’ın yoğun bakımda hareket ettiği görüntüler ile filmlerini Türk doktorlara gösterdi. Görüntüleri izleyen Türk doktorlar, Zekeriya Kılınç’ın beyin ölümünün gerçekleşmediğini ve normale dönme umudu olduğunu bildirdi. Bunun üzerine Kılınç'ın Türkiye’ye getirilmesi için harekete geçildi.

Zekeriya Kılınç’ın Fransa’dan Türkiye’ye tahliye sürecini anlatan kardeşi İlyas Kılınç, en büyük çabayı Türkiye’nin Lyon Başkonsolosu Müslüm Aygün’ün gösterdiğini söyledi. Kılınç “Müslüm Bey, kardeşimin durumunu gördükten sonra, videosunu Fransa’daki bir Türk hekimi arkadaşıyla paylaşmış. Videoyu izleyen hekim de bazı hareketlerden dolayı kardeşimin beyin ölümünün gerçekleşmediğini belirtmiş. Bunun üzerine Müslüm Bey, durumu Sağlık Bakanlığına bildirerek ambulans uçak talep etmiş. Ardından devletimiz harekete geçerek perşembe günü akşam saatlerinde Fransa’ya ambulans uçak gönderdi ve kardeşimi Konya’ya getirdi” dedi.

Ambulans uçak, 15 Nisan Perşembe günü Zekeriya Kılınç'ı Fransa'dan alarak Konya'ya getirdi. Konya Numune Hastanesi yoğun bakım servisine yatırılan Kılınç yaşam destek ünitesine bağlandı. Dün gözlerini açan Kılınç'ın tedavinin ilk günlerinde ışığa karşı az da olsa tepki verdiği açıklanmıştı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu Toplantısının ardından yaptığı açıklamada Fransa'dan getirilen Zekeriya Koca'nın tedavisinin başarılı sonuçlandığını ve gözlerini açarak cevap verdiğini söyledi.

Etiketler :