Konya'da Tarihi Zengibar Yürüyüş Yolu turizme açıldı

Konya'da Tarihi Zengibar Yürüyüş Yolu turizme açıldı

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin öncülüğünde tarihi Zengibar Yürüyüş Yolu, doğa ve tarih tutkunlarını buluşturarak unutulmaz bir deneyim sunuyor. Türkiye'nin dört bir yanından gelen doğaseverler, bölgenin zengin doğası ve tarihi mirasıyla tanışıyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi, şehrin kültürel ve doğal zenginliklerini turizme kazandırma hedefi doğrultusunda önemli bir adım daha attı.

102 kilometre uzunluğundaki tarihi Zengibar Yürüyüş Yolu, doğaseverler için unutulmaz bir keşif fırsatı sunuyor. Başkan Uğur İbrahim Altay, bu projenin Konya'nın turizm çeşitliliğini artırma amacına hizmet ettiğini vurgulayarak, tarihi yolun turizme kazandırılmasının önemine işaret etti.

Konya'da Tarihi Zengibar Yürüyüş Yolu turizme açıldı

Yolun keşif, rota kaydı ve düzenleme çalışmalarının tamamlanmasının ardından, 1-4 Mayıs tarihleri arasında Türkiye'nin dört bir yanından 23 kulüp ve yürüyüş grubu ile 300'e yakın dağcı, Zengibar Yolu'nda 4 günlük bir keşif yolculuğuna çıktı. Doğa ve tarih tutkunlarının buluşma noktası haline gelen bu etkinlik, katılımcıların doğayla ve tarihle iç içe unutulmaz anlar yaşamasına olanak tanıdı.

Konya'da Tarihi Zengibar Yürüyüş Yolu turizme açıldı

Katılımcılar, oluşturulan yürüyüş rotasını büyük beğeniyle karşıladı ve Konya Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür etti. Ayrıca, etkinlikte yer alan Antalya'dan katılan bir Amerikalı doğasever, bölgenin doğal güzelliklerine ve tarihi mirasına hayranlığını dile getirirken, İskenderun Dağ Sporları Kulüp Başkanı da Zengibar Yürüyüş Yolu'nu övgüyle bahsederek emeği geçenlere teşekkür etti.

Konya'da Tarihi Zengibar Yürüyüş Yolu turizme açıldı

Gelecekte, Zengibar Yolu'nda ilave parkurlar ve yeni rotaların doğaseverlerle buluşturulacağı belirtiliyor. Ayrıca, butik yürüyüşler için hazırlanan Bal Rotası'nın da yakında tanıtılması planlanıyor. Zengibar Yürüyüş Yolu, Hadim, Taşkent ve Bozkır sınırlarını kapsayarak bölgenin zengin doğası ve tarihi mirasını keşfetmek isteyenleri ağırlıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler